Медия без
политическа реклама

5 г. след като зарадва Гергов с 43 млн. лв., Варна умува за Дупката

Кметът Благомир Коцев ще прави референдум

25 Ноем. 2023
Преди да завали днес във Варна, Благомир Коцев участва в почистването на листа из улиците, в рамките на доброволческа акция след урагана миналия уикенд.
FB/Благомир Коцев
Преди да завали днес във Варна, Благомир Коцев участва в почистването на листа из улиците, в рамките на доброволческа акция след урагана миналия уикенд.

Новият варненски кмет Благомир Коцев смята да прави местен референдум за т.нар. Дупка в центъра на града - какво точно да се прави с имота. Теренът, за който през 2018 г. държавата и общината дадоха 43 млн. лв. на бизнесмена Георги Гергов (придобит около десетилетие по-рано от него), стои все още празен. А при управлението на стария кмет Иван Портних така и не стана ясно въобще влязла ли е местната управа във владение. Част от парцела - около 900 декара, все още се притежава от частно лице. Днес Коцев обясни пред БНР, че се водят дела за Дупката, разговарял е със собственика на въпросните декари и като цяло трябвало да се "балансира с интересите на варненци, собственика и съдебните дела". Именно насред тази мъгла идва идеята за референдум. Заявка за него Коцев бе дал още преди вота, а предизборно торбата му бе пълна с доста обещания - отчуждаване на имоти в Морската градина, спиране на колите в парка, парк във всеки квартал и т.н. Затова е интересно какво точно ще сбъдне през мандата.

За Морската той каза днес, че ще се прави Подробен устройствен план, за да се решат проблемите със собствеността и движението на колите. Самият той - чрез семейството си - има имот там (комплекс "Хоризонт"). Замислено е изграждането на буферни паркинги.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата