Quantcast
4 израелки са арестувани във Варна с упойваща трева за 3 млн.лв | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

4 израелки са арестувани във Варна с упойваща трева за 3 млн.лв

Те са на възраст от 18 до 21 г., пристигнали са с 5 куфара от Тел Авив и са задържани за контрабанда
2 211

За контрабанда на упойващата трева кхат през границата на България на летище Варна са били задържани четири гражданки на Държавата Израел, съобщава прокуратурата. Количеството на тревата, включена в списъка със забранените високорискови наркотични вещества, е 93 кг и е била поставена в пет туристически куфара. Стойността на внесената в страната ни трева е за около 3 млн. лв, твърди държавното обвинение.

Те са  пристигнали на 9 септември 2020 г. преди обяд на летище Варна с полет от Тел Авив и са били част от организирана туристическа група. Във Варна четирите жени трябвало да пребивават в хотел и на 11 септември да отлетят обратно за Тел Авив.

Петте куфара били чекиран багаж. Нещо се е объркало и младите жени, които са на възраст от 18 до 21 години, зарязали куфарите на транспортната лента, разказва прокуратурата. След това напуснали летището само с ръчния си багаж.

„Забравеният“ багаж бил проверен от служители на агенция „Митници“, гранична полиция и летищните власти. Така се установява съдържанието му – 93 кг от растението кхат, от което се извлича алкалоид катинон, стимулант със сходно на амфетамините действие. По случая Окръжната прокуратура във Варна поддържа постоянен контакт с консулската служба на израелското посолство в България, което оказва пълно съдействие.   

Четирите млади жени са били задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, след като са били привлечени към наказателна отговорност за контрабанда в особено големи размери на наркотични вещества през границата на България. Наказанието за такава контрабанда се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 години затвор и с глоба от 100 000 до 200 000 лева. 

Окръжната прокуратура във Варна е внесла искания за вземане мерки за неотклонение „Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд на израелските гражданки и те са били уважени на 13 септември 2020 г. вечерта от състав на Варненския окръжен съд.

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полицаите започнаха протестите си от Варна

21.10.2020

Обновена

3929 21
Съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков

13.10.2020

157
Радев иска веднага избори, но се съмнява в честността им

09.10.2020

4266 68

Коментари

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Нещо пак ни къпят. В Израел ти проверяват и пломбите преди да се качиш на аероплан, а тея прекарали 100 кила трева. И зели, че я зарязали баш у нас, дето израелтяните влизат като на парад. Малко миши тая история.

Billy-Joe Winchester

Звучи доста нагласено, наистина.

скайспирит

Почти съм сигурен, че няма да лежат. Съдът на гоите няма право да съди Богопомазания народ.

Solace

Значи, ако не си бяха забравили багажа (как, по дяволите, си забравяш не един, ами 5 куфара, при това със "стока" за милиони????) - нямаше да ги хванат...

Васик

Винаги е интересно да се четат текстовете от прокуратурата.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Това растение се използва от векове в някои части на Африка.

При някои общности с ритуален характер, при други като обикновен стимулант заместващ, да кажем кафето.

Трудно може да бъде квалифицирано като опасен наркотик, освен за целите на определени държавни структури.

Няма пазар у нас,особено при така обявената цена.

 Дори и да е отчетен някакъв значителен прираст на бежанци от конкретен географски регион.

☺️

inventus

Може някой да ги е използвал за мулета без те да знаят. И когато са разбрали решили да заебат куфарите и да бягат. Ама ги фанали.

Дохс_Читем

Може някой служител на летището да е трябвало да поеме пратката, но по някаква причина не го е направил и така е осветил куриерите.

Илиан Мавров156...

👌

Бонжуар

Израелските моми едва ли са еврейки. Те не дъвчат тоз силаж. Макар че знае ли човек... 3 милки са си три милки и около Лъвов мост има достатъчно преживящи. 

дрибъл

 

 

 

                             Тези ще ги пуснат по силата на някое незнайно споразумение а ние няма и да усетим .

Wolf ACE

Ей това "нещо се объркало" е силно притеснителното.. Егати граничния контрол, егати анализа на риск, егати милицията, егати държавата..

Тия, ако не бяха изоставили куфарите, нищо нямаше да се разбере - може и пет атомни бомби да внесат и да си ги ползват по усмотрение..

Щото са били в "чекиран багаж"....

blue_fish

Защо са тези заключения? Първо минаваш паспортен контрол, после си вземаш багажа от лентата и едва след това подлежиш на митническа проверка. 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Това растение е предмет на забрана само в някои страни на ЕС, във Великобритания и Нидерландия не попада в забранителния списък и употребата му е съвсем законна.

В Израел, най-вероятно също. 

☺️

ПП

Упойваща трева, също е доволно некоректно твърдение с оглед на въздействието и, тъй като то е по-скоро обратното на упойващо.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Ката дъвчат в Йемен, Оман,Сомалия...и от де извадиха тоя ценоразпис?

Domi

Тиквон ке ге върне барабар с куфарите.....срещу...усмивка...

всичко се решава от Него,

вероятно няма и производство...ще го извъртят като при Москалски/Московски 

Влез или се регистрирай за да коментираш