facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

1.7 млрд. лв. ще е бюджетът на София за 2020 г.

Столична община очаква да събере с 46 млн. лв. повече от данъци и такси, съобщи кметът Йорданка Фандъкова
4 071
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"1.703 млрд. лв. Към момента това е размерът на бюджета, но в хода на обсъжданията и уточняване на преходните остатъци обикновено има някаква разлика. Като цяло предложението ни е в тази посока."

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на семинар на тема „Проект на бюджет на Столична община 2020 година“.

"Предложението, което правим, е израз на нашето виждане за политиката за развитие на града и управленската програма, която защитих преди два месеца и гражданите на София подкрепиха“, каза още Фандъкова.

Догодина Столична община очаква да събере с 46 млн. лв. повече от данъци и такси. Бюджетът пък щял да е приоритетно насочен към инвестиции в кварталите, екологията и осигуряване на средства за заплати за медицинските сестри в ясли, детски градини и училища.

"Собствените ни приходи са 778 млн. лв., с 52,7 млн. лв. повече от 2018 г. С бюджета имаме да решим две основни задачи: да защитим повече средства за инвестиции в кварталите, да продължим подобряването на градския транспорт, да гарантираме инвестиции в екологията, за парковете, качеството на въздуха. А също да осигурим средства за възнаграждения на медицинските сестри в здравните кабинети в училища, детски градини, ясли“, разказа Фандъкова.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прелелите в бурята реки са най-обгрижваните от Столична община

08.07.2020

ЕМИЛ ВАСИЛЕВ

1930 6
Въпреки кризата излишъкът в бюджета продължава да расте

01.07.2020

МИЛА КИСЬОВА

898 29
Фандъкова: Носенето на маска не пречи на никого

28.06.2020

Обновена

1147 17

Коментари

тодор георгиев1...

Еха,какво крадене ще падне.

Калпазанче

Как да барнем в крачка

 с герберската пачка,

тази мила птичка,

столична кметичка?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...според мен не е корумпирана...просто я работят без да се усеща или може да се усеща ма не ще да знае и не иска да прави резки движения да не я махнат...пък и столичани я харесват...

nobody2

глупости. тя е зам.-председател на герб. с бацо си вървят в комплект още от кметския му пост. и я харесва само гербо-седесариата.

sega_reader

Защо в България няма материално производство ?

Ами как защо, за какво ти е да ореш, да сееш, да се чудиш ще порасте ли или не, или пък да купуваш суровини, да плащаш заплати и да излизаш на печалба.

Всичко това е много рисковано.

По-удобно е да се закачиш като конски кърлеж към някоя община и да цицаш законно.

Герберунгелите задминаха в краденето дори и академичните си преподаватели от комунистическата партия.

Evasion

Какво значи инвестиции в екологията?  Да не вземат да оправят калните паркинги пред блоковете? Или да измият и почистят мърлявите улици? Или ще купуват пелетни печки на правоимащите по-тъмно зелени?

peniko

Олекна ми - бях се притеснил как ще се финансира предстоящият ремонт на "Графа".....

Жълт котарак

Този безплатен билет от 1 лев всъщност колко струва?

Влез или се регистрирай за да коментираш