Quantcast
13 г. Столична община не обезопасява инфарктно кръстовище | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

13 г. Столична община не обезопасява инфарктно кръстовище

Настояваме строителството в проблемния участък да започне още тази година, призова "Спаси София"
2 039
 Илияна Кирилова

Въпреки че за пръв път е обещала да реши проблема през 2008 г., вече 13 години кметът на Столична община Йорданка Фандъкова не изгражда кръгово кръстовище при булевардите „Андрей Ляпчев“ и „Климент Охридски“ между кварталите „Младост“ и „Студентски град“. За това разказа Борис Бонев, общински съветник от гражданската организация „Спаси София“. Кръстовището е едно от най-опасните в града и там често стават катастрофи.

Тротоари няма, пешеходните пресичания са опасни, а колите се движат във всички посоки. Проект отдавна има, а всяка година в бюджета на София се отпускат пари, за да бъде направено. Даже в бюджета за 2014 г. срещаме заделени пари за изграждането му, но и в средата на четвъртия ѝ мандат, Фандъкова и подчинената администрация не могат да изпълнят това, което са обещали за първия. Г-жо кмет, резултатите ви са като формата на неизграденото кръстовище - кръгла нула“, коментират от „Спаси София“.

Дългогодишното забавяне е абсолютен срам, на фона на отчайващата нужда от инвестиции в разпадащата се инфраструктурата на София, продължават от “Спаси София“. Недопустимо е толкова години да не се случват важни проекти, въпреки осигурените пари. Недопустимо е софиянци да бъдат жертва на управленската немощ на кмета и съветниците ѝ, които ни лъжат, че решават проблеми, а всъщност само ги отлагат и задълбочават.  Настояваме строителство да започне още тази година, при стройна организация, бързо и качествено изпълнение и строг контрол от страна на Общината!“, завършва съобщението във „Фейсбук“.

Още

И тази Коледа София ще е най-тъмната столица в Европа

07.12.2021

Обновена

ЕМИЛ ВАСИЛЕВ

3267
Божков и Столична община се оплетоха в сага за незаконен строеж
За Столична община пиарът е по-важен от реалността