Quantcast
България не щяла ресор "Земеделие" в бъдещата ЕК | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

България не щяла ресор "Земеделие" в бъдещата ЕК

6668
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Мария Габриел

Премиерът Бойко Борисов опроверга появили се по-рано твърдения, че България настоява да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия. "Някой си измисля глупости и вие ме карате да ги коментирам. Защо ти е ресор „Земеделие“, там парите са разпределени ясно и точно между всички държави. Някой пуска тези глупости, за да излезе после, че не са ни го дали. Омръзни ми от жълти новини“, коментира пред журналисти Борисов.

Новината за амбициите на България към ресор "Земеделие" бе разпространена от „Политико“. Изданието цитира неназован български дипломат, според който България била заинтересована от портфейла "Земеделие". „Все още не мога да потвърдя, че ще го получим, но това e предмет на дискусии между българския премиер и следващия председател на Европейската комисия“, цитиран е да казва дипломатът.

В настоящата ЕК с ресор „Земеделие и развитие на селските райони“ е ирландският еврокомисар Фил Хоган, който също е номиниран от Дъблин за бъдещата Комисия. По неофициална информация той иска да получи ресор „Търговия“ или да запази настоящия си пост.

Урсула фон дер Лайен, която ще оглави следващата ЕК, смята идната седмица да започне да препитва кандидатите за еврокомисари, излъчени от страните членки. За български еврокомисар правителството миналия месец отново номинира Мария Габриел, която в момента отговаря за „Цифрова икономика и цифрово общество“.

Още

България евакуира от Кабул 15-членно семейство

25.09.2021

Обновена

3725
България се сдоби в Брюксел с още 4 наказателни процедури
Вече почти 10% от тестовете за COVID-19 у нас са положителни

22.09.2021

Обновена

3445