facebook
twitter

Горещи новини

Брекзит и Северна Македония – основни теми на срещата на върха на ЕС

288
ЕПА/ БГНЕС

Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се събират днес в Брюксел. Срещата на върха е от изключително значение за бъдещето на обединена Европа, тъй като основните теми в дневния ред са Брекзит и европейската перспектива за Северна Македония и Албания.

Българският министър-председател Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет, припомня DarikNews.bg. Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят дългосрочния бюджет на ЕС, приоритетите за следващите 5 години и предстоящото напускане на съюза от страна на Великобритания.

Финландското председателство на ЕС ще информира относно планираните дискусии в Съвета по прилагането на Стратегическия дневен ред, а новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде поканена да представи приоритетите на новата комисия.

Европейските лидери ще обсъдят международните аспекти на борбата с изменението на климата, предвид предстоящата през декември в Сантяго де Чили XXV конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН относно изменението на климата. Въпросът за миграцията също ще бъде във фокуса на вниманието на европейските лидери.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сърбия разследва шпионска афера

21.11.2019

520 1
Путин: Много скоро страни от Източна Европа може да напуснат ЕС

20.11.2019

4639 60
ЕП съди страните членки за правомощия

20.11.2019

173

Коментари

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Най ще им отива да обсъдят оставката на Перукан. 

За други неща малките сиви клетки не им достигат.

Карапетров

Толкова ли не става нищо важно по света, та непрекъснато ни занимават с английските циркаджии и битолските просяци!?

sega_reader

В Англия днес стартира телевизионен канал, в който няма да се споменава и думичка за Брекзит. Предполагам че той ще стане хит защото на хората им излязоха мазоли на ушите вече.

sega_reader

Смяна в деветдесетата минута на мача, излиза Хари Кейн влиза Стево Пендароски.

Евроидиоти, сър.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×