facebook
twitter

Горещи новини

Анкара: Санкциите на ЕС няма да засегнат добива на газ

1539
Pixabay

Приетите от Европейския съюз санкции срещу Турция няма да засегнат дейностите й, свързани с добива на газ в Източното Средиземноморие. Това се подчертава в изявление, публикувано на официалната интернет страница на Министерството на външните работи на Турция, предава ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".

"Решенията, взети от Съвета на ЕС вчера - 15 юли, няма да повлияят на решимостта на страната ни да продължи сондажите в Източното Средиземноморие", се казва още в изявлението.

Турското външно министерство подчертава също, че страната възнамерява да засили още повече дейността си по добива на газ.

На 15 юли Европейският съюз наложи санкции срещу Турция поради действията й в Изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър, където бяха открити големи находища на природен газ. Анкара, оспорвайки границите на ИИЗ, изпрати кораба „Фатих“ в района, заявявайки, че сондажите там ще продължат до 3 септември. На 10 юни властите на Република Кипър разрешиха арестуването на членовете на екипажа на турския кораб. Въпреки това на 4 юли Турция изпрати втори кораб, „Явуз“, за провеждане на геоложки проучвания на шелфа.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви готовността на страната да защити правата на турските киприоти по отношение на находищата, включително с използването на въоръжени сили.

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България е сред най-засегнатите финансово от кризата с Ковид-19 в ЕС

31.05.2020

1959 14
Турция прави забранена военна зона до границата с България

28.05.2020

Обновена

5310 29
САЩ спират газопровода „Северен поток 2“ с нови санкции

26.05.2020

10599 65

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Изключителна Турска Империя. Почти колкото "арийците" от Персия.

 

Леонид Слуцкий :

 

Доставката на С-400 за Турция е само "първата лястовица". Русия ще продаде още "огромни количества"  модерно оръжие в региона на Близкия Изток !

 

Мълния !

 

Турската армия започна да премахва бетонните заграждения  на границата между Турция и Източна Сирия. Очаква се всеки момент да започне военна операция срещу проамериканските кюрди. Отначало с артилерийска подготовка а след това с "танкови клинове" срещу Кобане и Тал Абиад !

 

Жега а ?

 

:)

MAPOH

Изключителна Турска Империя.

Купи си килимче и учи корана.?

банда

Бас държа, че ако изкарат достатъчно газ и на добра цена, ЕС ще купува от тях.

Ако ще да го добиват и в центъра на Атина.

ЗИП
снимка на ЗИП

Мълния !

 

Реджеб Таип Ердоган, Падишах на Високата Порта :

 

Взех решение да  превземем Тал Абиад и Тал Рифат и да ликвидираме юрдските бандити там.

 

Mълния !

 

Американското разузнаване :

 

Турция струпва голяма военна групировка срещу Тал Абиад.

 

p.s : Над Тал Абияд в непосредствена близост до турската граница започнаха да летят американски бойни самолети !   Напълно възможна е война между бившите съюзници Турция и САЩ !

 

:((

 

 

SSlavov

За 100 годишнината Ердоган трябва да симулира активност / газ, кюнци , АЕЦ / - 10 годишния план се провали и няма надежда за няколко години да постигне и  50% от заложеното .Може да се поучи от скъпия приятел и да пусне юнски укази / фермани ,но файда йок. Хамериканците го предупредиха плахо , но може да последват ЕС и да ударят рамо .

Бабаджан отложи създаването на партия ,което е  знак - очаква се турската икономика да потъне по-дълбоко .

Диагностик

Като казахте Турция и техните нови кюнци, ето нещо ново:

 

Американская аналитическая компания Startfor сообщила об обнаружении «уязвимых мест российских ЗРК С-400», при этом специалисты отметили, что комплексы являются одними из самых эффективных среди систем ПВО.

В опубликованном материале аналитики отметили, что невыгодные географические условия, как гористая местность, могут понизить эффективность возможностей оружия. Это, по мнению американских специалистов, приводит к тому, что сбить низколетящую крылатую ракету ЗРК способен лишь на расстоянии «десятков километров».

При этом отмечается, что в руках хорошо обученных специалистов системы способны нанести противнику существенный урон, однако если они действуют изолированно и не поддерживаются другими системами ПВО, то могут «не выдержать» массированную ракетную атаку.

 

SSlavov

В Сирия колхозниците казаха , че руските ЗРК не са ефективни заради кривината на Земята ?. Следващите системи ще са в комплект с булдозери и скрепери .Предварително ще има облитане с хеликоптери , за да подравнят върховете на дърветата  - сега обучават ВКС да летят по таван . Търсят разработки на Мичурин за растителни видове ,които са с разлика във височината няколко мм .

Капустин Яр има предимно равнинен релеф и е все едно да обучаваш алпинист за Еверест на Чирпанските възвишения .По един начин влияе дифракцията  на морска повърхност и в пресечена местност.

С 400 ще са ефективни в СА - само пясък и мечти . 

ЗИП
снимка на ЗИП

Предчувствам как турците ще набият кофата на реднеците в Сирия. Ще бъде изключителна феерия.

 

А се очертава след Турция и Италия, Запада да загуби и Саудитска Арабия !

 

Живеем в изключително време и историята се пише пред очите ни....

 

:)

Stern

Първата санкция я налага VW.

Augereau

ЗИПе, пишеш вече откровени глупости и труизми. 

 

Едно по едно:

- ''Изключителна Турска Империя'' - кое е точно изключителното? Че купува оръжие? Че води войни? Това изключително ли е? Или че ОЛП е 24% ? Че просветените и образовани хора в Истанбул, а не забулените тарамбуки в провинцията, биха шута на тази политика на изключителност на Ердоган? Нещо май тази изключителност хич не се отразява добре на живота на хората, поне тия дето могат да четат и пишат, де.  

 

- ''История се пише пред очите ни'' - историята винаги се пише пред очите ни, Captain Obvious. 

 

- ''Напълно възможна е война между бившите съюзници Турция и САЩ !'' - от поне 10 години блянуваш за война между 2 големи сили и постоянно ти се казва, че това няма да се случи, ама ти освен голям геостратег, си и  много упорит. Къде е тая война? Айде на бас, че война между Турция и САЩ няма да има? 

Аман от мълнии и феерии. Празни приказки. 

dissidentbg

Не бих казал - Турска империя, но турците настъпват във всяка посока в която могат.

 

Аджария в Грузия вече е турска територия. Настъпват и в останалата част на Грузия.

 

Грузия се присъединява доброволно към Руската империя за да оцелее. След като станаха "самостоятелни", се скараха с Русия и се върнаха в положението преди стотици години, когато са били застрашени от Османската империя. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Турската Империя ще мине през САЩ в Сирия, като валяк и ще смаже "англосаксите", както в Галиполи....

 

https://www.youtube.com/watch?v=bSrKn97zxyo

 

p.s : Всеки, който говори против Турция всъщност говори против НАТО и донякъде и срещу България  защото България и Турция са "братя по оръжие" чрез Северноатлантическия договор !   Така ли е ?

 

:))

Диагностик

На турецкую авиабазу Мюртед у столицы Анкары прибыл десятый по счету грузовой самолет с компонентами российской зенитной ракетной системы С-400. Об этом сообщило министерство обороны Турции, передает Anadolu.

Вместе с поставками С-400 в России и Турции продолжается обучение турецких военных, которым предстоит использовать эти системы, уточняет СМИ.

н16
снимка на н16

А и не само това. Германия е продала на Турция, боеприпаси за 6 турски подводници на стойност 184 милиона евро.

 

https://www.faz.net/aktuell/politik/inland/deutsch...

маркос

 

 

 

                    

изолированно и не поддерживаются другими системами ПВО, то могут «не выдержать» массированную ракетную атаку.

 

 

 

                                    Тази масирана ракетна атака може да се случи едва след като и последният американски войник бъде изтеглен от Инджирлик.До тогава -я камилата , я камиларя .

dissidentbg

Путин им го каза, но те не слушат. Край на либерализма. Всеки ще се бори за себе си.

 

"Турция изпрати втори кораб, „Явуз“, за провеждане на геоложки проучвания на шелфа."

 

Кораб НЕ ПРАВИ геоложки проучвания. Проучванията са сеизмични, т.е. геофизични. Или сондажни.

 

От ЕС не се ли усещат защо Турция купува С-400? Само да си хачи парите или да ги използва, ако това се наложи?

dissidentbg

Вчера в Турция имаше огромни митинги, по повод годишнината от предотвратеният опит за преврат. По някаква причина, събитията не бяха отразени в Европа.

В Истанбул, където опозицията се хвалеше, че е спечелила изборите за кмет, митинга бе с ОГРОМНО присъствие. Същото бе и в Анкара, където Ердоган държа реч. Навсякъде развяваха червените турски знамена, като ВСЕКИ турчин да бе със знаме.

Augereau

В град от 10-15 милиона, можеш да събереш голям митинг и на феновете на Мики Маус, ако решиш. Това е доста глупав довод. 

 

Изборите показаха колко добре се справя Ердоган. Поне сред образованите и светските хора (т.е. в Истанбул).  

ЗИП
снимка на ЗИП

Е, то в Европа не се отразяват мноо неща от Турция.

 

Примерно това, че Народнорепубликанската партия напълно подкрепя Ердоган по въпроса за С-400 !

 

:)

 

Отделно не се казва, че в момента същата тази Народнорепубликанската  партия праи "погроми" срещу  бежанците от Сирия.

 

Въобше в Турция вече няма нито една прозападна партия....

 

Жега а ?

 

:))

ЗИП
снимка на ЗИП

И къф е проблема, че Турция настъпва в Грузия ?

 

Може, настъпва ...

 

На грузинците ще им отиват фесове !

 

:))

dissidentbg

„Фатих“ е сондажен кораб и отдавна сондира в икономическата зона на Южен Кипър. На запад от Кипър.

„Явуз“ също е сондажен кораб и сега сондира в територалните води на Северен Кипър - на изток от Кипър.

 

Работех за американска фирма и турска фирма за проучване за нефт и газ ни бе клиент, все още е клиент, но на друга американска фирма. Най-напред ползваха кораб под наем. След това купиха свои кораби. Проучваха на места около Турция, но нищо съществено не намериха. Сега, упорито, са се насочили в района около Кипър, където има голяма вероятност да намерят нещо. Имат официален подход, че ако намерят, ще делят с Кипър. Но не се знае дали ще го направят. По-скоро се подготвят за сериозна конфронтация и затова, както казва SSlavov, купиха "кюнците" от Русия и се готвят дори да ги произвеждат в Турция.

ЗИП
снимка на ЗИП

Да му мислят гърците.

 

Шот на хоризонта се мержелее повторение на събитията от 1922 и 1974г !

 

Гърците и те кат нас завалиите. Все на грешен кон залагат. Все некфи "трагедии" ги сполетяват.

 

Макар, че през 1917г уцелиха ама веднага след това си ритнаха менчето....

 

Вече усилено се говори, че Ердоган ще разположи С-400 в Северен Кипър !

 

 

 

 

Ференги

Все пак да отбележим, че това е експортна версия на С400

Северен Кипър е 100км ивица от остров, 35км в най-широката си част, половината е долина. Трудно ще  скрият комплекса, още повече на позиции достатъчно защитени и едновременно ефективни.

paragraph39

The National Interes/САЩ/: НАТО, готви се! Руската С-500 идва скоро на бойното поле близо до вас!

16.07.2019

http://www.focus-news.net/news/2019/07/16/2680737/...

Сат Конг

На снимката гордо се вее знамето на Константинопол.

Полумесецът е символът на Артемида и флаг на Константинопол, през 330 година римляните добавят осемлъчката на Дева Мария (османлиите са я сменили с петолъчка).

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×