Quantcast

Медия без
политическа реклама

12 000 допълнителни билета за безплатно пътуване на младежи в ЕС

17 Окт. 2018

След успеха на първото издание на DiscoverEU, Европейската комисия организира нов тур за безплатно пътуване с влак в Европа, съобщава Бг


Кандидатстването ще започне на 29 ноември 2018, а крайният срок за кандидатстване ще бъде до 11 декември 2018 г. Самото пътуването в Европа ще се състои в периода между 15 април и 31 октомври 2019 г. През изминалото лято инициативата събра хиляди млади хора, които се срещнаха за пръв път и поеха на европейско пътешествие, при което споделиха пътуване, дом и незабравими преживявания, съобщава пресслужбата на Европейската комисия.

Кой може да кандидатства и как? 

• Кандидатите трябва да са навършили 18 години на 31 декември 2018 г. и да имат готовност за пътуване между 15 април и 31 октомври 2019г. за период от 30 дни. 
• При интерес, кандидатстването става чрез Европейския младежки портал. 
• Експертна комисия ще подбере победителите измежду всички кандидати. 
• Кандидатите ще бъдат уведомени за резултатите в средата на януари 2019 г. 

Одобрените ще могат да пътуват индивидуално или в група от максимум пет души. По правило, те ще пътуват с железопътен транспорт, но за да се осигури по-добър достъп на континента, участниците могат да използват и алтернативни видове транспорт, като например автобуси, фериботи или, по изключение, самолети. Това гарантира, че младите хора, живеещи в отдалечени райони или на острови, част от ЕС, също ще имат шанс да участват.

Ключови думи:

12 000, безплатно, пътуване, ЕС

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?