facebook
twitter

Горещи новини

10-и ден от "безпрецедентното" издирване на Стефан Зайков

МВР обяви, че назад във времето той се е укривал с месеци, а според свидетел беглецът се е изпълзвал на полицията цели две години и е хванат случайно
9862
МВР

Десети ден продължава т.нар. от МВР безпрецедентна акция по издирването на заподозрения за убийства Стоян Зайков. Костенец продължава да е под полицейска блокада.

„Назад във времето се е укривал с месеци. Способен е да оцелява сам. Предполагаме, че няма помагачи”, обяви в събота главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова тв. В специално интервю за телевизията човек, чийто апаратамент е запалил Зайков преди повече от 10 години разказа: "Грабежи, палеж. Бил е в затвора. Хора имаше и в този и в другите апартаменти, беше задимен блокът много и отвън се виждаше. Дойде пожарна. Няма жертви, това е най-важното, че нямаше жертви. Тогава се криеше около две години и случайно го хванаха. Много добре, бих казал, че познава той района и действително може да е на всяко едно място, дори може да е под носа на полицията", каза той.

„В един от претърсваните периметри е открито оръжие. То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата в Костенец”. Това пък каза на брифинг в събота сутрин главният секретар на МВР. Той обаче не разкри коя от двете жертви евентуално е била застреляна с намереното оръжие, предстоят експертизи. Към момента оръжието е единственият напредък в издирването на Стоян Зайков, заподозрян в две убийства.

Според БНР става дума за ловна пушка и голям брой патрони. По непотвърдена информация на "Хоризонт" пушката и патроните са били намерени в скривалище, което се намира близо до кошери до реката в Костенец. Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието.

В петък вечерта в полицията са постъпили нови сигнали за местонахождението на заподозрения Стоян Зайков. Той обаче не е открит при претърсванията на посочените места. Няма данни да е напуснал страната, затова МВР предполага, че е в района. „Заради това сме тук, освен да гарантираме сигурността на гражданите да са спокойни, ние трябва да стигнем до него и този човек да бъде задържан“, заяви главният секретар на МВР.

Ивайло Иванов увери, че разследващите използват всички налични ресурси - термокамери, хеликоптер и пр. За Зайков той обясни, че „назад във времето се е укривал с месеци. Бил е изолиран. Способен е да оцелява сам. Предполагаме, че няма помагачи”.

"Допускаме слабости, но ще направим всичко възможно да открием заподозрения", каза още Иванов. Той допълни, че не знае за сигнал за застреляно куче - зрител на Би Ти Ви разказа снощи, че при претърсването полицаите са застреляли кучето му. На въпрос за разбити врати и друго повредено имущество в акцията, главният комисар заяви: "Ако някъде има разбивана врата, това е при извършена проверка, но това са при необитаеми къщи. Нямаме данни, когато е извършено претърсване на дадено помещение, да има чупене. Това изрично е изяснено на инструктажите, защото ние трябва да го намерим, но преди всичкo да спазим закона“.

„Това е трудността на нашата работа, тук има много необитаеми постройки. Има много къщи, които са затворени. Някои са подсигурени срещу кражби и ако той влезне и се заключи отвътре, единственият начин да влезем е като разбием, но все пак се съобразяваме. Само когато имаме сигурни данни използваме разрешеното от закона средство“, заяви Иванов. Той отрече полицията да е подценила ситуацията. "От първия ден са тук всички специализирани сили и се работи. Щабът не се премества от районното. Постоянно има психолози и оперативни работници. Ние като ръководители сме почти денонощно тук“, каза той.

Ключови думи:

МВР, Костенец, Стоян Зайков
62

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Синът на Миню Стайков пътувал в брониран джип на автостоп
МВР смята да изхарчи 120 млн. лв. за по-високи заплати
40 дни полицията търси шофьора, убил колоездач в София (видео)

03.12.2019

473 5

Коментари

Страници

Rasmussen

Може и да не съм прав, НО .... "безпрецедентните" меверейци с техните безпрецедентни мерки защо не предположат, че този Зайков отдавна е мъртъв, убит от потенциален неизвестен засега килър очестил и жената и съседа също. И ако е така, жертвите ще се множат без да се знае каква е логиката на един такъв сериен убиец.

volog2

При обстойно претърсване на дома на заподозрения са открити две видео касети Бетамакс - едната с порнофилм, недублирана, а другата с Нинджа Командо на един глас. Оттам и нуждата за безпрецедентните мерки. 

Леля_Стойка_III

Безпрецедентна излагация! Ходят с ръцете в джобовете, поглеждат в мазетата и храстите и като ги обиколят почват да се чудят какво да правят, а през цялото време не излизат от Костенец ... Пък второто убийство под носа им, по време на "засилено полицейско присъствие" ги показа колко са жалки. За какъв чеп са там изобщо?

kissсинджира

Големите мъже си мислят, че ако ги дадат по телевизията всичко ще се оправи като по магия, човека ще допълзи при тях, и рейтинга им ще скочи.

Хумангоид

😉.

Хумангоид

Извинете, той вече не бил психолог, вече бил "профайлър", ебаси.

Пиркс
снимка на Пиркс

С РПГ ше гърмят ли пак?

mi6osp.

 Зайков се е поучил от случката в Нови Искър-Луково и не допуска да решат случая, като го самоубият.

markoE

 

 

 

                                      и че е извършено най-вероятно с гладкоцевно оръжие.

 

                                 Така по добре звучи , защото вчера бяха определили и калибъра и марката .

protor

Помним и по-безпрецедентни операции. Сега, благодарение на високия си професионализъм, поне не се стрелят едни други. 

PlaNed
снимка на PlaNed

Нови сигнали няма.

Но те се проверяват!

Ние реагираме на всеки един сигнал, докато не го изчистим и не се уверим, че не отговаря на истината

Явно, изпълняваната задача е да се докаже, че:

"В Костенец живеят патологични лъжци и не малко убийци"

Миряна Б.

 

 

   Това е грешката - безпрецедентността. Нужно е juris praecedentiae. Но у нас не е прието следователите да изучават книгите на Конан Дойл, Агата Кристи и Андрей Гуляшки.

Kurt Meyer

Безпрецедентна по глупост, може би.

Snochti

"Стоян Зайков се издирва вече 8-и ден, след като уби бившата си приятелка и изчезна."

Ало, автора? Стига с априори присъди! Зайков засега е само заподозрян.

Johnny2965

Безпрецедентна по отношение на какво?

Живял съм достатъчно, за да помня подобни случаи. Като двойно убийство, извършено от войник, избягал с оръжие от казармата. Беше заловен, макар и след задочното му осъждане на смърт.

duch

МВР: Операцията по издирване на убиеца в Костенец е безпрецедентна

по своята безрезултатност 

Абе тия дето МВР ги трси от години да не са си спретнали я партизански, я горянски отряд

Wolf ACE

Стигат поне за полк. По официални данни "издирваните", само сред тези с влязли в сила присъди, били 740 души...

Неофициално - може и дивизия да си направят...

мизийка
снимка на мизийка

делокалиризарани

 

поредният шедьовър: де локал! а лири за ранИ?

 

 

Begemot
снимка на Begemot

първо ( Отпърво) са локализирани, т.е. намери ли са ги да си пият ракията дома. После ( Отпосле) са делокализирани, т.е. изпратени са да си допият у комшията или у тъста, да не сЕдат дОма.

Простите хора много обичат засукани думи, които не разбират и не употребяват правилно.

"Делокализацията" много ми напомня един виц от соца: двама милиционери, от биещото сърце на партията, отишли на баня. По отворения пита на касата "Извинете, а банята функционира ли? А теляците манипулират ли ? "  и т.н. вицът е стар и известен...

Здравка
снимка на Здравка

Един средна ръка селски бандит, който и да е той, води МВР за носа, народонаселението люпи семки и гледа сеир. Но никак не  е смешно.  Ако убиецът не е Зайков, а някой от местния ъндърграунд, който  има сметки за разчистване с него и е инсценирал убийството на жена му, знаейки, че съпрузите са в лоши отношения и Зайков бързо ''пали''? Защо изобщо не се разглеждат и други хипотези? Съпругата и братовчедът на заподозрения са убити с различни оръжия.

вила

Две новини пръкват:Първата,Издирваният не е професионалист,втората, и издирващите са като него.Ама пък са верни на партията му.

Дохс_Читем

"Зрител твърди, че кучето му било простреляно при издирването."

 

Ама те как го издирват? Вървят си по улицата с ръце над кобурите, оглеждат изпитателно покривите и прихлопващите кепенци и изведнъж съседният храст се размърдва. Вадят патлаците и стрелят в очакване от храста да изскочи Зайков. Обаче - не, от храста с накуцване изпълзява покемонът на "зрителя", хвърля жален поглед и издъхва.

Миряна Б.

 

 

Второто убийство няма никаква динамика. Няма следи от взлом. Заради това една от версиите е, че може убиецът да е в самата къща и убитият да му е помагал“.

 

Под динамика екшън ли да разбираме? Разбиване на врата или прозорец? А убийство при което убитияг помага на убиеца - те това е безпрецедентното! Кой меверейски мозък го излюпи?

Дохс_Читем

Ама те съвременните екшъни много интерактивни ги правят. Отива зрителят на екшън, в едната ръка каишката на покемона, в другата кесийката с пуканки и в патакламата изведнъж покемонът дава фира.

сталкер пустиняк

Ами като се сетя за онези двамата, дето избягаха от централния затвор и единият го намериха едва след го бе убит от някакъв авер, а от другият няма и следа. Та и с този Зайков май натам се върви - ще се повъртят милиционерите в Костенец още седмица и после ще си тръгнат, пък издирваният може вече да е в ЮАР примерно.

Миряна Б.

   

 

   У братята Вайнер в "Посещението на минотавъра" има подстрекаване към самоубийство на персонаж, който познава убиеца. Самоубийството е феерично - ухапване от домашен любимец - отровна змия.

Звън®
снимка на Звън®

Зайков всеки божи ден пътува във влака София - Пловдив. Качва се от гара Сестримо, а покрай гара Костенец псува от прозореца и гърми увеселително.

Доси

Осми ден няма следа от убиеца от Костенец...

 

...и, разбира се, Осми ден се опитват да ни баламосват с тази незначителна история.

duzov2

Осми ден! Този сигурно вече е с брада, а ако си е сложил шапка и очила? начи е станАл неразпознаваем от полицаите! 😁

 

Мъка нашенска!

Да не утече и този министЕр на МВР-то?!

МногоУмен
снимка на МногоУмен
В "делокализацията на лица" му е майката , другаре милиционере ! Още малко делокализации , и ше го хванете. Как няма да го хванете ? С тези умни началници , със шофьорчето на Мето на връо...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×