Медия без
политическа реклама

Реконтра

Умен, та дрънка

С пълни бузи по-спокойно се размисля и по-правилно се гласува.
С пълни бузи по-спокойно се размисля и по-правилно се гласува.

Изборщината мина и „На Шипка всичко е спокойно – няма ги даже освободителите!“...

Но те пък си имат други проблеми - връчват награди, само и само да дразнят главния ни прокурор. А на него това му дойде малко в повече покрай изборите, та не видя кебапчетата и кюфтетата, че и той да си хапне едно, след което да гласува по съвест.

Да се надяваме обаче, че ще остави тази радост на своя приемник. Ние знаем, че природата не търпи празни пространства и ако се наложи, дори едно независимо нищо може да бъде заменено от друго независимо нищо.

Но да не забравяме за какво иде реч в калабалъка от речи, на които се наслушахме.

Иде реч за умния, който дрънка. А ние също така знаем кой е най-умният. Знае го и кварталият идиот, който не спря да тананика:

Улиците пълни с дупки,

мрежите ни без покупки,

ама споко –

всичко ще оправи Боко!

Вярно е, че тоя, за когото иде реч, понякога дрънка простотии, но това е преди всичко, за да бъде разбран. И не можем да отречем, че има предостатъчно голямо разбираемо и разбиращо го лоби.

Известно е според лисицата от „Малкия принц“, че същественото е невидимо за очите. В случая същественото е безапелационната победа. И тя наистина се оказа невидима дори за Митьо Очите.

Обаче пък и за кьоравия беше повече от видно как е постигната. Битката за София замалко да стане бетер Ватерлоо. Но с едно благоухание на скара всичко си дойде на мястото.

И преизбраната кметица се възторгна, че София е дясна.

Да, като бивша учителка тя може само да се гордее с големия брой десни неграмотни, които удариха в кантара гадните интелектуалци.

Разбира се, някой ще каже, че не всички, дето ядоха кюфтета, са неграмотни. Факт е, че имаше и една грамотна, която записваше кой колко е взел. Досущ като при Самуиловите войници...

И аферим за мъдростта, че не се издават касови бележки, щото е неделя. Ама то си е така - касови бележки издават веригите от магазини, но не и веригите от кебапчета и кюфтета. НАП да си гледа томболата с касовите бележки, а да не пречи на свободния избор!

Но да се върнем на дрънкането. Някои така се престараха, че замалко да надминат Лидера. Което не е за препоръчване.

Един от мигриращите депутатски сюжети (демек минал през няколко партии, но намерил окончателно мястото си при управляващите!) ни стресна, че са им обявили война и искат да ги свалят от власт, ама той като Матросов е на амбразурата.

Че и размаха картата на България. И безапелационно заяви, че две трети от България е гласувала за ГЕРБ.

Знаем, че е литератор (е, няма срамни професии!), поетична душа сиреч, ама се поувлече в хиперболата.

Простата сметка показва, че при ниската избирателна активност и процентът, който взеха управляващите, повече от две трети от България не са гласували за ГЕРБ.

Вярно, мина времето, когато Умният дрънкаше, че и магаре да предложи, ще го изберат. Не сме забравили подчемберния Му Плевнелиев...

Но пък една магарица го провали.

И сега Умният си го изкарва на Президента - дрънка с какви жени се бил обградил.

И ни става жал за Дръкащия Умен, понеже помним как хленчеше, че няма приятели и по празниците е сам като куче, на което няма кой една телешка пържола да даде...

Ама живот и здраве да е - лично аз цялата си коледна надбавка към пенсията ми ще я дам за една пържола и ще му я пратя.

Та да си хапне като попско чедо на задушница. Защото Той е дълбоко вярващ. В себе си.

 

Последвайте ни и в google news бутон