Медия без
политическа реклама

Реконтра

 „Шоуто на Слави“ и белите бродници

13 Май 2019
Четирите конника на Апокалипсиса.
Четирите конника на Апокалипсиса.

Когато разбрах, че „Шоуто на Слави“ официално спира от лятото, нещо в мен се счупи, стомахът ми се сви като бит малчуган, а очите ми плувнаха в сълзи. Ясно беше, че светът, какъвто го познаваме, щеше да приключи съвсем скоро, а именно – на 31 юли тази година. Масови безредици, опожарени магазини, обърнати автомобили… това бяха само част от ужасите, които ни очакваха, след като властелинът на поп-фолк хумореската преустановеше излъчването на вечерното си шоу! Няма време за губене, казах си, Апокалипсисът идва с пълна сила и ще ни помете като Шишо Бакшишо пътен знак и като шега за пръдня – СЕМ!

Именно затова светкавично навлякох една шуба и с всички сили се затичах към най-близкия магазин. Трябваше да се запася с провизии преди идването на Апокалипсиса, преди Денят на Страшния съд да настъпи и по телевизорите ни вече да не се излъчват клозетни смешки… Не бях готов за това, светът не бе готов за това, никой не беше готов за това!  

Когато стигнах до магазина, спрях задъхан и озадачено загледах опашката – тя се виеше поне един километър.

- Какво става? – попитах последния, който видимо също допреди малко беше плакал.

- Как какво? – подсмръкна той. – Не чухте ли новината? „Шоуто на Слави“ спира от лятото! Идва краят на света, господине, и ние всички сме загубени! Затова дойдох от рано да се запася с триста салама и двеста литра вода, кой знае какъв ад ще настъпи!

- Аз ще взема двеста хляба и осем кашона батерии, също и четиристотин фенерчета, дано имат! – сподели друг от опашката, след което ме изгледа с налудничав поглед. – Апокалипсисът ще бъде тъмен, господине, покайте се, след Слави ще ни трябва светлина, повече светлина!

- На кого ни оставяш, Слави, на кого? – закърши ръце и млада домакиня, после започна да се тресе и накрая припадна… Никой обаче не й помогна, защото всички побързаха да я прередят.  

По дяволите, казах си, изпреварили са ме! Всички са разбрали, че Апокалипсисът идва на 31 юли! Новината за решението на Слави явно се е разпространила като зараза и сега всеки гледаше да напълни мазето си с провизии… Нищо, бързо към аптеката! Трябва да се запася с всевъзможни антибиотици, вероятно след Слави и Края на света из улиците ще плъзнат озверели животни и бели бродници, а без нужните лекарства едно ухапване би било фатално!

Докато тичах към аптеката, в главата ми се въртяха любими смешки от „Шоуто на Слави“ – да, голяма част от тях първо ги бях чел в интернет, но какво от това, интернет е на всички и всеки може да граби от него с пълни шепи, по свое усмотрение. Лично аз, да речем, в един сайт за запознанства съм си копи-пейстнал за профилна снимка лицето на Брад Пит, като специално съм изрязал от фотоса Анджелина Джоли, за да е ясно, че съм сингъл. Който е безгрешен, нека хвърли първия камък!

Стигнах аптеката точно навреме, за да видя как някакъв господин подкарва пикапа си, а ремаркето му е пълно с антибиотици. Моите антибиотици. Ако имах оръжие, щях да открия огън по него!

- Взеха ни „Шоуто на Канала“ – извика през отворения прозорец на автомобила си той. – Сега и „Шоуто на Слави“ няма да го има вече… Това е краят, разбирате ли, краят!! 

Погледнах изпразнената аптека, после погледнах пълното му ремарке с лекарства и накрая с треперещ глас го попитах:

- Остана ли нещо?

Мъжът поклати глава и преди да потегли с мръсна газ, каза:

- Останаха само „Комиците и приятели“.

Последвайте ни и в google news бутон