facebook
twitter

После

Реконтра

Разкрит зловонен разговор

1 355
Ще ме тричате ли?

Е, това поне не го очаквах. В най-сублимния момент някой разби с два ритника вратата и докато се усетя, двама маскирани на нинджи се опитваха да ми сложат белезници.

- Ама поне изчакайте да пусна водата - помолих.

- Тая вашата няма да стане - рече немаскирана дама в строг костюм. - И си обувайте панталона, когато говорите с непознати жени!

- Госпожо, ама аз съм в тоалетната - заоправдавах се.

- Вдигнете ципа на тоя симулант - разпореди дамата. - Задържан сте за смущаване на обществения ред и заговор против него в организирана престъпна фейсбук група. Всичко, което кажете или направите, може и ще бъде използвано срещу вас.

- Може ли да ползвам тоалетната хартия? - попитах плахо.

- Може, но ще бъде приложена към делото като веществено доказателство.

Втасахме я.

- Да пусна ли водата? - попита едната нинджа. - Много мирише.

- В никакъв случай! - сопна се дамата. - Ако извършите това деяние, ще ви подведа под отговорност по същия член на Наказателния кодекс, а също и за съучастие в антидържавния заговор!

Нищо не разбрах.

- Мадам, това мое действие би могло да бъде тълкувано като изразяване на частно мнение за управлението ни, но не и като опит за преврат!

- Това е вашата защитна версия - рече дамата. - Но не ви съветвам да се придържате към нея - няма да издържи в съда. Разполагаме с необорими доказателства срещу вас и групировката. Тоя пост ваш ли е?

Признах - мой е.

- Какво пише тук? Пише „Сега не мога - отивам в тоалетната”, така ли? А какъв е отговорът? Чета дословно: „Добре, и аз тогава”.

- И какво от това? Сутрин е, всички отиваме на работа по едно и също време!

- А, не на нас тия! Когато един човек пусне водата, казанчето излива близо пет литра. Вие знаете ли колко човека живеят в София?

- Това и кметицата не го знае - отвърнах. - Някъде към милион и половина-два… Поне така съм чел.

- А, значи сте проверявали! Това също ще бъде приобщено към делото. Бихте ли умножили сега два милиона по пет?

- Елементарно - десет! Само че защо?

- Защото ако всички софиянци, престъпно организирани от вас, натиснат едновременно копчето или дръпнат синджира, язовир „Искър” ще изгъргори като огромно клозетно казанче и десет милиона литра - десет хиляди кубика, вода ще шурнат едновременно в столичната канализация! Вие сигурно сте проверявали къде е най-ниската точка на града и къде се събират колекторите?

Вдигнах рамене.

- Това непризнание също ще бъде приобщено. Идеалният център с най-важните правителствени учреждения е в най-ниската точка - и когато всички тия десет хиляди кубически метра се съберат в тая точка и избият на повърхността - кого ще отмият? Не ми отговаряте? Знаех си - гузните всички си мълчите след разобличаването на смрадливите ви подли заговори! Но ние сме на поста си и бдим!

Съобразих.

- Искам адвокат! - заявих. - Повече нищо няма да ви дам да приобщавате. Дръжте си хартийката, слагайте я в папката, аз си вдигам панталона и доброволно се предавам в ръцете на справедливото правосъдие. Невинен съм и вярвам в решенията на нашата независима съдебна система!

- О, и си позволявате да иронизирате нашата съдебна система? Това ще утежни допълнително положението ви.

Нинджата, която внимаваше да не правя резки движения, се обади иззад мен:

- Госпожо, да пусна все пак водата - много смърди!

- Пускайте - разреши дамата. - Давам своята санкция!

А мен ме санкционираха там, където санкционират подобни престъпни типове.

За Бога, братя, не пускайте водата едновременно!

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов оглавява протестите срещу правителството си
В защита на прокурора
Без видео не мога

07.05.2020

Г-н БАЛЕВ

1496 4

Коментари

Бург Гаски

Като се замисля, и аз така всяка сутрин...

Влез или се регистрирай за да коментираш