Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Невалидните бюлетини са първа политическа сила в цялата страна

Правозащитници скочиха да бранят бюлетините в неравностойно положение

В село Долна Пломба пък бюлетини претърпели трансформация и си сменили социалния пол. Всяка бюлетина си врътнала джендъра и вече е бюлетин. На снимката - преброителка се опитва да върне пола на блудна бюлетина.
Pixabay
В село Долна Пломба пък бюлетини претърпели трансформация и си сменили социалния пол. Всяка бюлетина си врътнала джендъра и вече е бюлетин. На снимката - преброителка се опитва да върне пола на блудна бюлетина.

ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ!!!
При 200% обработени протоколи ЦИК обяви шокираща новина - първа политическа сила в цялата страна е масата от невалидни бюлетини, които се движат между 50% и 70%, а на места надхвърлят стоте процента. 
В Черна Оряховица например се оказа, че 1000 жители, имащи право на глас са пуснали няколко хиляди бюлетини за кого ли не - и всичките до една са невалидни. 
Сега проблемът на ЦИК е как да разпредели справедливо електоралния дял на невалидните. 
Говорителката на ЦИК Найда Шлангова разказа, че бюлетините са ги броили два пъти и затова протоколите са обработени 200 процента. 
"Неудобството идва оттам, че при всяко следващо броене броят на невалидните бюлетини расте. Ако бяхме захванали да ги броим пак, не знам дали щеше да остане и една валидна. В безизходица сме и чакаме Пеевски да ни каже как да постъпим. Ние сме разумни и отговорни хора, видяхте как преди изборите Пеевски каза да махнем машините и ние направихме точно това. Днес може би още не се е събудил след дългата изборна нощ. Ще изчакаме колкото е нужно, апелираме към гражданите да запазят самообладание" - каза Найда в ранния следобед. 
Президентът свика Консултативния съвет по национална сигурност, за да сондира дали няма как в името на националното единство невалидните проценти да се пазят в Президентството, откъдето ще се отпускат по специална програма за лоялност или ще се запазят за следващи избори, когато и самият Радев ще има по-чувствителна ала-бала. 
В края на заседанието обаче се появи съненият Пеевски и заяви, че още не е решил какво да прави с тия невалидни проценти. 
"Айде да не слагаме каруцата пред магарето! Това е сложен казус, който първо ще мине през ДАНС, там ще вземем най-доброто решение за България и народа" - рече и отсече Хомо Корпулентис, когото ужким изгонихме от ДАНС преди 10 години, а те с днешна дата си пишат докладите, баш както на Пеевски му харесва. 
***
Междувременно хиляди правозащитни организации изразиха отвращението си от обществото и неговите водачи, които наричат бюлетините в неравностойно положение "невалидни". 
"Ужасяващо е, че в 21 век хора с претенции за хуманен мироглед наричат бюлетините със специални потребности "невалидни" - заяви Джеймс Каракоджаонуфриев от организация "Валидирай!" - Това освен че е крайно некоректно, демонстрира смайваща липса на емпатия в обществото. Няма невалидни хора и предмети, има липса на съпричастност и разпадане на ценностната система" - твърди Каракоджаонуфриев, който е решен да се бори докрай за правото на достойно название на бюлетините със специални потребности. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата