facebook
twitter

После

Прелет над печата

Мадуро виси като боа в мол

930

Неясно и някак като в бестиарий е международното положение, ако се гледа пресата. Освен че е земетръсно в прекия смисъл на думата, както пишат "Монитор" и други вестници, но изглежда, че заради пустия Мадуро във Венецуела се клати и България, и светът. Венецуела скара Радев и Борисов, казва "24 часа", а "Труд" е класифицирал ситуацията между кабинет и президент като "разнобой". Интересно е погледнал на кризата с двамата президенти на Венецуела - Мадуро и Гуайдо, вторият вестник - коментарът е озаглавен малко хумористично "И кабинетът клати Мадуро" (нашият кабинет). Военната намеса там ще доведе до катастрофа, пише още вестникът, защото армията била на страната на Мадуро, а и не се знаело какво оръжие му е дала Москва. Демек кога ще падне клатеният, остава неясно.
Иначе по първите страници е пустата боа ли, питон ли, анаконда ли, която избягала от терариум в пловдивски мол. Преуспял, може би в кавички, в интерпретацията на ситуацията с рептилията е "24 часа". Днес вече знаем, че бедното влечуго е уловено, но е интересно да прочете човек как вестникът подклажда напрежението със заглавия като "Боата... няма да бъде заловена скоро, издържа без храна една година". И с подзаглавия като "Влечугото хапе и души..." Човек наистина може да си помисли, че става дума за холивудско чудовище, е не за ошашавено животно, което нито е отровно, нито е способно да навреди на нещо по-голямо от плъх. Защото е все пак едва 1,6 м дълго (1,60 по други източници) и едва няколко килограма тежко.
Но може би и с Мадуро има нещо такова, като с боата, което пропагандата раздува, мислим ние. Знае ли човек? Заглеждаме към началствата, а оттам - добри новини. САЩ поздравили гостуващия в САЩ Цветан Цветанов, загдето България е избрала F-16, пише "24 часа". Лично зам.-помощникът на държавния секретар на САЩ за Югоизточна Европа го бил похвалил. 
Все едно боа ни се отви от шията! Ашколсун.

Все още няма коментари

Още

Външният министър: Ако САЩ нападнат Венецуела, ще запазим неутралитет

22.02.2019

2100 40
Да дойдат танковете

22.02.2019

531
5 европейски страни изпращат помощи на венецуелците

20.02.2019

1469 24

Влез или се регистрирай за да коментираш

×