facebook
twitter

После

Работа, работа и пак хейт

Как победихме расизма в масовите обществени мероприятия

708
 БГНЕС

Разгромът на българския национален отбор по футбол се оказа по-малкият проблем, белият кахър, така да се каже. По-тъмният кахър бяха расистките изцепки на част от агитката. Запалянковци юнаци имитираха "звука на маймуната", подвиквайки на тъмнокожи играчи. Това е популярен в страната ни израз на национално чувство и расово превъзходство - като видиш тъмнокож, да издаваш звуци, за които у нас е прието, че са маймунски.

Естествено, това отключи ответна реакция и работата стана като с борбата на Волен срещу хомосексуализма в политиката - дай да ти докажа какъв мъж съм, като ти направя сфинктрален анализ! В британски вестник излезе заглавие, че "лъвовете" били с 6 на 0 "животните". "Лъвовете" според британския печат очевидно не са българите юнаци, защото те паднаха с 6 гола, следователно ни наричат "животни", хайде да се обидим и да им речем, че имаме 1300 години история! То, реално погледнато, и лъвовете са животни, ама обидата си е обида. 

Вие може и да си мълчите позорно пред надменността на тия колониалисти, поробители и агресори от британските острови - но премиерът не им замълча и си им каза всичките работи, докато обикаляше с джипката. Борисов им рекна, че българите не са расисти, не сме си позволили да даваме оценка на британското пиянство-хулиганство, но пък сме спасили евреите си. А тия британци с тяхното колониално минало - те ли ще ни приказват за расизъм, а! Междувременно Борисов напляска и шефа на БФС, показаха и го по CNN колко е строг, но справедлив с Боби Михайлов и с британската преса. "Ще ни викат те животни!" - омерзи се премиерът и реши казуса. 

Тъй че в рамките на вчерашния ден проблемът с расизма в българския футбол бе решен. С ксенофобията на коалиционерите патриотиквеници ще се разправяме друг път, че сега е малко неудобно. (А впрочем агитките не падат от небето, тия хора си вършат идеална работа на политическата класа. Освен с расистки изцепки тези момчета и подобни на тях се занимават и с участия в протести и контрапротести - водят ги и на протестите за Гешев, за да изобразят "платен протестиращ"; водят ги и на контрапротестите, за да изобразят "масова подкрепа за Гешев". Това е доста оригинално и хората, които се ползват от такъв тип услуги в живо тегло, едва ли ще се откажат от този човешки ресурс.

В настоящия анализ обаче трябва да изтъкнем нещо много важно. 

В тези протести и контрапротести, където участват момчета с подобен профил - гола глава, татуировки, несложна мисъл, - расизмът е победен напълно или почти окончателно. 

Защото към каузата на платените протести привличат и наши тъмнокожи сънародници - роми. На един такъв му бяха объркали плаката за кой точно протест е и той беше вдигнал над главата си лозунга: ГЕШЕВ Е РАСИСТ. Това - на протест в подкрепа на единствената кандидатура за Главен прокурор. Като питаха контрагражданина знае ли какво пише на плаката, той го прочете с приблизителна точност: ГЕШЕВ Е РАДОСТ. 

Който ги събира от махалите и каналите тия граждани, е много прогресивна личност - той победи расизма в контрапротестьорството! 

Все още няма коментари

Още

"Левски" се върна след паузата с победа с 3:1

29.05.2020

50
Футболът в Италия се завръща на 13 юни

29.05.2020

132
Висшата лига в Англия ще се поднови на 17 юни

28.05.2020

121

Влез или се регистрирай за да коментираш

×