Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Гешев спестявал от закуски, бил на пост и молитва

ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ
Прокуратурата най-после даде сведения за воаяжа на Главния прокурор в Съединените щати и участието му в Молитвената закуска: посещението, философски погледнато, било безплатно, а целта била да се възвиси славата на България в духовно отношение. 

Известна тревога в обществото възникна тия дни, като се разбра, че пътешествието на Главния било хем частно, хем широко разхвалено от ведомствените комуникационни канали, които все пак не са собственост на г-н Гешев, за да му отразяват частните пътувания по време на отпуска.

Подробностите около прословутото посещение на главния прокурор Иван Гешев в САЩ за Националната молитвена закуска не са обществена информация.

Ред в хаоса от понятия сложи най-добрата говорителка на държавното обвинение Сийка Милева, която даде брифинг, почти без да чете от телефона си. 

Тя обясни, че противоречие няма.

Г-н Гешев наистина бил в отпуска и посещението му в Съединените щати е частно, но ползите от него са за цялото общество и за целия свят. Светът се нуждае от мир, любов и справедливост, а точно за това се молил г-н Гешев по време на прословутата закуска, в която участвал, коленичил на плочките в тоалетната на хотела. 

Гешев бил поканен да присъства и на същинското събитие, но от скромност и за да не се натрапва, той предпочел да се уедини в крайна аскеза и като средновековните отшелници да умъртви желанията на тялото си. 

"Нека другите закусват, аз искам да се помоля и да откъсна духа си от оковите на материалното!" - с тези думи Гешев отклонил всички молби да се присъедини към обилната закуска и наблегнал на молитвата. 

"Практически г-н Гешев спести от всички отвъдокеански закуски. Извън протоколните и сърдечни срещи с различни важни личности, Главният прокурор де юре, де факто и де статукво прекара времето си на пост и молитва - изпъстри речта си с латински термини говорителката, за по-авторитетно. - Това е тестаментът на г-н Гешев за България и за поколенията. Тестамент и тестимониум не са такова, дето ви е на акъла, означават завет, завещание. А тестис означава свидетел" - показа още по-обширни познания по латински говорителката. 

"Колкото до разходите по пътуването, това е дори малко вулгарен въпрос - потръпна от морална и естетическа погнуса говорителката. - Г-н Гешев винаги е бил високо над грубия болшевишки материализъм. Милиционерите, чекистите и ДС-интелектуалците от Духовна сигурност са друго нещо, те също не са груби материалисти и са тема на други молитви на други духовни континенти" - изясни някои общи гео-теософски положения Сийка. 

Прокуратурата не знаела кой плаща тия работи, защото в Библията пише лявата ръка да не знае какво прави дясната. 

"Може Хамид Хамид да е платил, може и някой друг богобоязлив човек, това не са важните теми за обществото" - тактично отклони клюкарските въпроси Как' Сийка. 

Тя разказа също, че докато Гешев се молел, коленичил на плочките в тоалетната, от духовно-интелектуално напрежение пилигримът бил станал като мултитемпетатурен прибор - Гешев толкова се вглъбил в молитвата, че краката му изстинали на лед връз голите плочки, същевременно главата му се нагорещила като бумтящо пернишко кюмбе от интензивната мозъчна дейност. 

"Отделно от всичко Митко Каратиста му вардеше калориите в Америка, както вече съобщи единствено вашата медия" - изчетка ни Сийка и на нас ни стана едно екзистенциално и направо особено. 

ГОЛОДОМОР Оказа се, че за Молитвената закуска в Съединените щати Главния прокурор Хайван Гешев си е взел диетолог - шефа на охранителната фирма Омикрон Гард Митко Каратиста.   Това се налага, защото някой трябва да следи колко калории поема Капо ди тути каскети.
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата