Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Гешев спестявал от закуски, бил на пост и молитва

ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ
Прокуратурата най-после даде сведения за воаяжа на Главния прокурор в Съединените щати и участието му в Молитвената закуска: посещението, философски погледнато, било безплатно, а целта била да се възвиси славата на България в духовно отношение. 

Известна тревога в обществото възникна тия дни, като се разбра, че пътешествието на Главния било хем частно, хем широко разхвалено от ведомствените комуникационни канали, които все пак не са собственост на г-н Гешев, за да му отразяват частните пътувания по време на отпуска.

Подробностите около прословутото посещение на главния прокурор Иван Гешев в САЩ за Националната молитвена закуска не са обществена информация.

Ред в хаоса от понятия сложи най-добрата говорителка на държавното обвинение Сийка Милева, която даде брифинг, почти без да чете от телефона си. 

Тя обясни, че противоречие няма.

Г-н Гешев наистина бил в отпуска и посещението му в Съединените щати е частно, но ползите от него са за цялото общество и за целия свят. Светът се нуждае от мир, любов и справедливост, а точно за това се молил г-н Гешев по време на прословутата закуска, в която участвал, коленичил на плочките в тоалетната на хотела. 

Гешев бил поканен да присъства и на същинското събитие, но от скромност и за да не се натрапва, той предпочел да се уедини в крайна аскеза и като средновековните отшелници да умъртви желанията на тялото си. 

"Нека другите закусват, аз искам да се помоля и да откъсна духа си от оковите на материалното!" - с тези думи Гешев отклонил всички молби да се присъедини към обилната закуска и наблегнал на молитвата. 

"Практически г-н Гешев спести от всички отвъдокеански закуски. Извън протоколните и сърдечни срещи с различни важни личности, Главният прокурор де юре, де факто и де статукво прекара времето си на пост и молитва - изпъстри речта си с латински термини говорителката, за по-авторитетно. - Това е тестаментът на г-н Гешев за България и за поколенията. Тестамент и тестимониум не са такова, дето ви е на акъла, означават завет, завещание. А тестис означава свидетел" - показа още по-обширни познания по латински говорителката. 

"Колкото до разходите по пътуването, това е дори малко вулгарен въпрос - потръпна от морална и естетическа погнуса говорителката. - Г-н Гешев винаги е бил високо над грубия болшевишки материализъм. Милиционерите, чекистите и ДС-интелектуалците от Духовна сигурност са друго нещо, те също не са груби материалисти и са тема на други молитви на други духовни континенти" - изясни някои общи гео-теософски положения Сийка. 

Прокуратурата не знаела кой плаща тия работи, защото в Библията пише лявата ръка да не знае какво прави дясната. 

"Може Хамид Хамид да е платил, може и някой друг богобоязлив човек, това не са важните теми за обществото" - тактично отклони клюкарските въпроси Как' Сийка. 

Тя разказа също, че докато Гешев се молел, коленичил на плочките в тоалетната, от духовно-интелектуално напрежение пилигримът бил станал като мултитемпетатурен прибор - Гешев толкова се вглъбил в молитвата, че краката му изстинали на лед връз голите плочки, същевременно главата му се нагорещила като бумтящо пернишко кюмбе от интензивната мозъчна дейност. 

"Отделно от всичко Митко Каратиста му вардеше калориите в Америка, както вече съобщи единствено вашата медия" - изчетка ни Сийка и на нас ни стана едно екзистенциално и направо особено. 

ГОЛОДОМОР Оказа се, че за Молитвената закуска в Съединените щати Главния прокурор Хайван Гешев си е взел диетолог - шефа на охранителната фирма Омикрон Гард Митко Каратиста.   Това се налага, защото някой трябва да следи колко калории поема Капо ди тути каскети.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?