Медия без
политическа реклама

Есе

Гешев го удари на криндж-хайп, извади съвсем лош запис

23 Май 2024

Тази публикация е нещо като безплатна реклама на Иван Гешев и неговите жизнерадостни политически амбиции.
***
По всички оценки кампанията за поредните избори върви вяло и безидейно.
Докато други политически сили пускат лоши и безсмислени записи през съмнителни сайтове, Гешев го удари на криндж-хайп и пусна още по-лош запис - агитационен хип-хоп в подкрепа на Гешевата партия, която участва в изборите за европейски и национален парламент. 

***
Това, макар и кратко произведение, не много хора биха го изслушали с разбиране докрай, но аз съм ценител и си отбелязах тежката рима "ТикТок - Граждански блок". Има и други рими, но не така сочни, има си и послание, чиято ценност е лаконичността. Селската чест е автентична, а в изкуството аз най-много ценя автентичния глас и лице, не маската. 
Но моята рецензия не е важна. 
"Известния рапър Gangsta Man подкрепи Граждански блок..." - така представя песента, изпълнителя, и партията си Гешев, с което най-вероятно прокарва съзнателен криндж - опит за привличане на вниманието чрез нелепи послания и образи. 
Когато направиш нещо ярко и гротескно, има шанс медиите и социалните мрежи да ти обърнат внимание, което ти дава видимост и кратка популярност, макар и в нелепа светлина. 
Аз впрочем доста бих се притеснил, ако ме представят някъде като "известния писател", при положение че съм наясно колко съм известен...
Разбира се, анекдотична стойност има и псевдонимът на изпълнителя GANGSTA MAN - освен че е безумно оригинален (в т.нар. gangsta рап всички са гангстери и бойните им прякори са Gangsta-нещо-си), представлява и лукава добавка към ореола на Гешев като борец за справедливост, прокурор на народа и рицар-защитник на обезчестената Темида. 
Прокурорите са обвинители в тоги и официални лица, но в същото време са и лошите момчета на съдебната власт. Около прокурорите, милиционерите и чекистите винаги витае атмосферата на бандитско-наказателна романтика. 
Но това явно са лирични тънкости, за които малко хора имаме усет и вкус :(
Медиите и социалните мрежи не забелязват г-н Гешев, защото си гледат скучния дневен ред и не обръщат внимание на истински сърдечните хора, които 
не се страхуват да станат за посмешище, и които вярват в идеите си, колкото и странно да изглеждат те на хладно устроената ни комуникационна среда. 
За жалост г-н Гешев явно не разполага с големи средства и медийно влияние. И няма как усилията му да стигнат до повече хора - затова и се опитвам аз по скромния размер на влиянието си да дам видимост на г-н Гешев и художествено-творческата пропаганда, която продуцира в битността си на политически freak. 
Чакам с нетърпение следващия хит на хайдушко-милиционерския хип-хоп:

Камък падна от небето,
дизел кацна на Луната. 
Тук е Бог и бие ток,
идвай в Гражданския блок!