Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Денков и Габриел - специални гости на Националната корпуленция

Редът в залата ще се поддържа от нотариуси, джуджета и прокурори за бързо реагиране

Илияна Димитрова
Я елате, пиленца, на урок по заедност!

ОТКРИТ УРОК ПО ЗАЕДНОСТ
След два дни ще се проведе Националната корпуленция на ДПС - историческият конгрес, който ще избере новото ръководство на партията. 
Всъщност форумът до днес винаги се е наричал Национална конференция, но по инициатива на кандидат-съпредседателя на партията Делян Пеевски събитието промени названието си, за да отразява по-адекватно процесите в Движението, а именно - възхода и разгръщането на потенциала на Хомо Корпулентис.
Абсолютна тайна е списъкът на гостите, но редакцията на Фейк бюлетин се сдоби с вътрешни сведения по този въпрос. 
Специализирани покани за задължително присъствие на Националната корпуленция на ДПС получиха премиерът Николай Денков и външният министър Мария Габриел - те ще бъдат настанени на първия ред, за получат един открит урок по заедност. 
Специализираното правосъдие бе закрито, но никой не е отменял специализираните покани - споделят организатори на събитието. 
Гостите, които се колебаят дали да приемат такава покана, получават конкретни съвети и препоръки от нотариуси и джуджета, след което колебанията отпадат и поканените почват да сътрудничат. В залата, където ще се проведе Националната корпуленция, също ще се усеща присъствието на нотариуси, джуджета, джуконди и прокурори за бързо реагиране. Те ще са Невидимата ръка на дисциплината, като решават дискретно, своевременно и ефективно евентуалните проблеми от конгресен характер - кой как гласува и как се групират делегатите, примерно. 
Пеевски преценил, че присъствието на Денков и Габриел на Националната корпуленция е задължително, за да реши спора за МВнР. Денков и Габриел от името на политическите сили в Сглобката спорят за контрола върху Външното министерство след Ротацията. И двамата (с техните партии) искат външните работи за тях си и взаимно се заплашват с разтуряне на седянката, разглобка и предсрочни парламентарни избори. 
"Това е недопустимо и равносилно на половин Полов Акт Магнитски! - оценява политическата атмосфера неформалният премиер Делян Пеевски. - Недопустимо е управляващите да се занимават с дрязги и плоскотемия, вместо да решават проблемите на хората. Затова съм разпоредил да им се връчат специализирани призовки да се явят в натура тук, на първия ред на Националната корпуленция! Тук те ще видят в умален вид модела, по който управлявам държавата. Те да се ротират, както си искат, а в крайна сметка пак ще ги управляваме Тримата големи - аз, Борисов и текущия Главен прокурор. Ето, тук в ДПС ми назначават формален съпредседател, ала мен ме боли синекура, защото в мен са лостовете, опорните точки и порциите, ако разбирате албанския ми!" - шегувка се на висок разговорен стил кандидат-съпредседателят, както му е комуникативен маниер напоследък. 
След като преминат това обучение по заедност, Денков и Габриел ще бъдат много по-добре подготвени за предстоящата Ротация на 6 март.
Пеевски дори си е приготвил назидателно дидактическа реплика, с която нежно да смъмри тези двама гости на Националната корпуленция. 
"Устискайте до 6 март, казвам ви го на български, тука не е етническа партия и си говорим откровено" - ще произнесе Хомо Феноменис, обръщайки се към Денков и Габриел на първия ред.
***
Шефът на "Пирогов", Маестрото на болката, също има специализирана покана да присъства на Националната корпуленция. Той ще присъства, но не на първия ред, защото е беден роднина на Движението - останал с едни 15 лв. до 6 март и се чуди как да устиска.
За шефа на "Пирогов" съответно ще има касичка за дарения, в която делегатите и гостите ще могат да подкрепят пауперизирания здравен шеф - недопустимо е достоен човек да остане с 15 лв. до 6 март! 

 

Още по темата