Медия без
политическа реклама

Шефът на "Пирогов" се жали, че няма 15 лв. за съдебни такси

С тази скандална претенция Валентин Димитров си осигури още един месец отсрочка за уволнението

22 Февр. 2024Обновена
Валентин Димитров
БГНЕС
Валентин Димитров

Директорът на "Пирогов" не подбира средствата, за да се задържи на поста до идването на нов здравен министър. Валентин Димитров е поискал да бъде освободен от 15 лв. съдебна такса, която трябва да плати, за да обжалва уволнението си на следваща инстанция. Това потвърдиха от съда за "Сега", след като първо за скандалната претенция съобщи Ани Стоянова, майка на 15-годишната Даная.

Димитров е претендирал, че не може да си плати, на 19 януари, а на 20 февруари съдът е поискал да представи документи, които удостоверяват имотното му състояние. Днес проблемните 15 лв. са били платени, но не от Димитров, а от Методи Лалов, който не защитава директора, а цели единствено да се прекрати бавенето по делото. Лалов потвърди пред "Сега" този необичаен ход.

Димитров междувременно се е опитал да прехвърли делото в Стара Загора, като се е отказал от адвоката си. Сега жалбата му най-сетне е придвижена до Софийския апелативен съд, но е изгубен един месец, в който директорът бе на поста си, докато всякакви институции проверяваха действията на екипите, лекували Даная.

"Действията на директора показват, че не просто е склонен да не спазва правилата, а да ги изкриви и мачка. Така ли ръководи и "Пирогов", коментира адвокат Лалов.

Имущественото състояние на директорите на болниците, които работят със здравната каса, е публично достояние. За 2022 г. Валентин Димитров е декларирал около 78 000 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи. Т.е. не може да има съмнение, че той има възможност да плати 15 лв. съдебна такса.

От самото начало е видно, че жалбите на Димитров целят именно протакане до ротацията, но това беше потвърдено от записа, който Валя Ахчиева извади от заседание на шефове на клиники в "Пирогов". На него участник се чува да казва: "Въпросът е да устискаме до 6 март. Е, това е истината. Казвам го на български език". Освен това се говори за ответна атака срещу Ани Стоянова и Кремена Кунева, като най-острата реплика е: "Просто трябва да се направи всичко възможно те да усетят болката тия хора!".

 

Скандален запис от заседание на медицинския съвет на "Пирогов" разкрива потресаващи коментари на лекари от спешния институт спрямо майката на 15-годишната Даная - Ани Стоянова и Кремена Кунева, която заедно с Ани основа фондация "Даная".

 

Ключови думи:

Пирогов, Даная

Още по темата