Медия без
политическа реклама

Шефът на "Пирогов" ще се кандидатира отново за поста

Политическата подкрепа поблазни егото ми, каза Валентин Димитров

15 Май 2024
БГНЕС
Валентин Димитров

Очаквано директорът на "Пирогов" Валентин Димитров смята да се бори да остане на тази позиция, като се кандидатира в новия конкурс, обявен от служебния здравен министър Галя Кондева.

"Аз бях казал в едно интервю, че имам намерение да не се кандидатирам. Това беше доста назад във времето. Но на фона на това, което се получи и на базата на желанието на една голяма част от персонала на "Пирогов", които дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание", заяви пред БНТ директорът Димитров. Уточни, че го нарича "състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират".

Димитров е мотивиран не само от подкрепата на персонала, но и от политическата подкрепа. "И за мен беше много така блазнещо моето собствено его, защото я получих без да съм я потърсил", призна си той в националния ефир.

Под ръководството на Валентин Димитров беше проведена остра кампания срещу Ани Стоянова, която търси истината за смъртта на дъщеря си Даная в "Пирогов" преди година. На ръководено от него заседание на шефовете на клиники Ани и подкрепящите я бяха заплашвани с недопустими изявления. Димитров използва и доста спорни методи да протака делото за смяната си, с които предизвика коментари, че с подобни принципи не е редно да управлява една от най-важните държавни болници.

Ключови думи:

Пирогов

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?