Quantcast
Бюджетни горещини | СЕГА
facebook
twitter

После

Реконтра

Бюджетни горещини

537
Цяло лято търсих Дже точката - така и не я намерих!

Жегаво лято. Плажът се е жлътнал като златно жито. Някой ваканцуващо подкарва джета си...   
Яяя, каква джетва е сега! И бюджетна вършитба. Джеталонно е глобен НАП за изтеклите данни на над 5 милиона джетнически българи. Финансовият министър обаче (като същински джетерминатор) най-джетайлно обясни, че глобата ще се плати от държавния бюджет (пари има - действайте, сиреч дънете се!).
А джетварка пее нейде в морето - бетер фолк дива е. Пее за джеталонния джетнически българин, който много държи на своето джетническо самосъзнание.
Ах, той е супер джетерминатор - екшън герой на промоция, а за бонусите му да не говорим! Само да рече, може да джетронира когото си поиска и каквото му е кеф. Защото той е като капсул-джетонатор: бум, готово и край, значи!
Да, на този джетап от нашето развитие всичко е в неговите ръце. Защото вече всичко е въпрос на джетика...
Джетническият българин с джетническото самосъзнание се носи по вълните на времето така, както спокойно маа по къси гащи из високите джетажи на властта, сякаш е тръгнал да рита футбол.
Господ, каква осанка! И как лъщи тялото му, обилно намазано с най-благовонни джетерични масла! Дори всички "Спасители на плажа" (имаше такъв филм, нали?) го гледат със страхопочитание. И тайничко се надяват да станат някой ден "Спасители частни джетективи" (и такъв филм имаше, нали?).
Да, джетническият българин с джетническото самосъзнание буди завист. И е пример за подражание. Защото гледа напред и много далече. Дори когато гледа на изток, погледът му се рее отвъд Русия и стига чак до Джетройт.
Мале мила, колко е достолепен! Сякаш джетиопски владжетел току-що е слязъл от джетрополския балкан, взет от него под аренда! За да разиграва джетюди пред очите на всички. И да ги учи да джетикеция. На такъв сигурно и канализацията е с джетернитови тръби - абе, стабилна работа отвсякъде!
Ах, на всеки вече страшно му се иска да бъде джетнически българин с джетническо самосъзнание. Пък дори и с риск да го обвинят в джетинщини.
- Искам да следвам джетнография! - чува се решителен мутиращ глас.           
- Аз пък на всяка цена ще стана джетимоложка! - кокетничи палавница, явно разчитайки на спонсори, т.е. на богати благоджетели.          
- Бъдещето е на джетологията! - категоричен е пъпчив всезнайко. - Това е науката за съвременните нрави и доброджетели.         
Кандидатствайте, драги, кандидатствайте! Ще ви изпитва лично джетървата на най-видния джетнолог. Ще ви изпитва посредством джедектора на лъжата. Ха да видим кой ще намери четирилистната джетелина! Та и за него като бонус след време джетварка да пее нейде в морето, а премиерът лично да му метне една джетелешка пържола (пак за сметка на държавния бюджет!).
- Мамо - плахо се обажда малчуган на плажа, - кога ще ме водиш в джетмаг?           
Но мама мълчи. Мълчи най-джетайлно. Защото е зависима от пустия семеен бюджет. А и татко отново е наложил вето за актуализацията му...    
Ех, тежка бюджетва е сега. Пейте, робини на пазарната икономика и редовно си плащайте данъците в НАП! Бюджетът на вас разчита.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Щастливо съвпадение на факти

20.11.2020

Г-н БАЛЕВ

2763 2
Как изпитанията ни сплотиха и събудиха човещината в нас

16.11.2020

Г-н БАЛЕВ

1787 3
В защита на прокурора

Коментари

Mitnicharъ

Страхотно! Бате Васе, ?

Влез или се регистрирай за да коментираш