facebook
twitter

Технологии

Къщите може да се сглобяват вече за 1 ден

1785

Вече е напълно възможно сутрин да сте притежател на парцел, а вечерта върху него да имате новопостроена къща. 

Благодарение на така наречената технология за сглобяване bumati, разработена от едноименна строителна компания в Краков, Полша, сглобяемите 3D корпусни модули, произведени във фабриката, се транспортират само с камион до парцела, където къщата или сградата се издига само от монтьори и кран.

Яцек Михалски, 55-годишен основател и собственик на Buma, непрекъснато подобрява дизайна и качеството на сглобяемите къщи. Те не са нещо ново, но системата bumati прави разликата - тези къщи се инсталират много по-бързо от другите на същата цена.

Семейните стандартни домове имат 100 до 120 квадратни метра площ, големи стъклени прозорци, алуминиева дограма и модерна фасада от акрилна мазилка, тропически дървен материал или HPL панели. Топлоизолацията се постига с изолационната експандирана глина. Многостепенните покриви позволяват събиране на вода, която по-късно може да се използва в домакинството.

Температурата във всяка стая може да се контролира поотделно. Терасите са с подвижни тенти. Къщата дори идва с дървена ограда и павирана пътека. По желание могат да се засаждат дори дървета и храсти. 

Полската фабрика има интернет магазин, от който може да си изберете и интериорните елементи. Т.е. след като построят къщата за един ден, майсторите ще се погрижат и за кухненския бос, банята, хола, спалнята и т.н. - а вие може да се нанесете веднага.

Цената на къщата зависи от квадратурата. Полската строителна фирма Booma Group е изградила и монтирала повече от 1700 апартамента, 270 семейни домове и 55 000 квадратни метра офис пространство.

 

Ключови думи:

3D къщи, Полша
Все още няма коментари

Още

Европейският съд осъди Чехия, Полша и Унгария за отказа им да приемат бежанци през 2015 г.

02.04.2020

3749 5
Русия гневна на Полша, защото не пуснала неин самолет за Италия

24.03.2020

Обновена

11765 61
Полша призна, че СССР е изиграл водеща роля за победата във ВСВ

11.03.2020

6110 35

Влез или се регистрирай за да коментираш

×