facebook
twitter

Спорт

Занев: Поколението ни малко се провали

22
БГНЕС
Петър Занев

Националът Петър Занев призна в интервю пред руската агенция "РИА Новости", че той и съотборниците му в националния отбор не са постигнали нищо значимо в сравнение с предишните поколения в българския футбол. 34-годишният защитник направи констатацията в изказване, посветено на отказването на капитана Ивелин Попов от държавния тим.

"Той дълго време беше капитан, а на нас не ни се получи да покажем добро представяне в този квалификационен цикъл, както и в предишния - за световно първенство. Да, сега нямаме в отбора такива играчи, каквито навремето бяха Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Емил Костадинов... През 1994 г. това бе звезден състав. По-късно се появиха Стилиян Петров, Бербатов, Красимир Балъков им помагаше. А нашето сегашно поколение малко се провалихме", призна Занев.

Той също така оправда Попов за отказа му: "Попов играе в Русия, където съм играл и аз. Знам, че е тежко, когато имаш постоянни полети. После всички почиват, а ти отиваш на лагер на националния отбор. В същото време семейството те чака. Но Ивелин винаги се е раздавал на 100%. Дано федерацията го награди за заслугите му, той го заслужава."

Все още няма коментари

Още

БФС обяви контрола на националите с Беларус

06.12.2019

23
"Берое" е на годишна загуба от 1,16 млн. лв.

06.12.2019

32
Илиан Илиев: Нека най-сетне "Левски" вземе купа, че да спре истерията

06.12.2019

138

Влез или се регистрирай за да коментираш

×