Медия без
политическа реклама

Волейболът сви бюджета с 25% през 2024 г.

Сумата е 8 млн. лв., а причината - липса на скъпи международни участия този сезон

26 Март 2024ЯВОР ЕВТИМОВ
БФВ
Президентът на БФВ Любомир Ганев (в средата) говори пред делегатите на общото събрание в парк-хотел "Витоша" в Студентски град.

Българската федерация по волейбол (БФВ) ще разполага с около 25% по-малък бюджет през 2024 г. в сравнение с миналата година. Причината е, че този сезон националните ни отбори няма да участват в значими международни форуми, което ще спести сериозно перо в разходната част.

Проектобюджетът за настоящата година беше приет по време на проведеното днес в София редовно общо събрание на сдружението. За разлика от 2023 г., конкретните числа не бяха оповестени официално, но "Сега" научи, че сумата е с около 3 млн. лв. по-ниска от миналогодишните 11 млн. лв.

"Бюджетът за 2024 г. е малко под 8 млн. лв. - разкри президентът на БФВ Любомир Ганев пред медията ни. - Това е проектобюджетът. През 2023 г. той беше 10,4 млн. лв., а впоследствие го увеличихме до над 11 млн. лв., така че и сега ще търсим начини за допълнително финансиране. Намалението е, защото нямаме големи състезания - няма европейско, няма световно първенство, съответно няма високи такси за участие, разходи по подготовка, пътуване и т. н. Както обикновено, част от бюджета ще подсигурим със средства от спортното министерство, част - от партньори и със собствени средства."

По време на събранието, проведено в столичния парк-хотел "Витоша", бяха приети както отчетът на Управителния съвет за дейността на сдружението през 2023 г., така и финансовият отчет и докладът на одитор, извършил заверката му. Беше гласувано освобождаване от отговорност на ръководството на БФВ за м. г.

Общото събрание започна с едноминутно мълчание в памет на трагично загиналата в автомобилна катастрофа през миналия ноември треньорка Стефка Великова и двама волейболисти от нейния отбор "Олимпиец" (Плевен). Бяха раздадени и почетни плакети - на Коста Младенов по случай 30-ата годишнина на ВК "Вършец", и на редица волейболни деятели по случай техни юбилеи: Здравко Душков (75 г.), Иван Генков (60 г.), Красимир Петров (60 г.), Александър Боев (60 г.), Красен Христов (60 г.) и Красимир Илиев (70 г.).

Ключови думи:

волейбол, БФВ

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?