facebook
twitter

Спорт

Вицепрезидент на волейбола: Лазаров може би ще си тръгне, но не бива така

Опозицията обявява следващата сряда своя кандидат за нов президент на федерацията
208
 Диема
Борислав Кьосев

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Борислав Кьосев призна, че централата има натрупани финансови задължения. Легендата на ЦСКА и националния отбор обаче отрече организацията да е в "практически фалит", каквото твърдение направи един от представителите на инициативния комитет за сваляне от власт на президента Данчо Лазаров - шефът на "Левски" Владимир Николов.

"Федерацията работи добре, може да се иска още, но не смятам, че е във фалит. Има задължения, но те не са, защото не са правилно изразходвани или са неправилно планирани. Те са на базата на една друга система, която идва на базата на Министерството на спорта. Не смятам, че става дума за един милион лева, не съм толкова навътре в нещата, но според мен се прави всичко възможно федерацията да съществува", обясни Кьосев пред "Диема спорт 2".

Междувременно от спортното министерство обявиха пред "Дневник", че е назначена проверка на БФВ за периода 2015-2019 г. "за организационното състояние на федерацията и за разходването на финансовите средства, предоставени на федерацията от ММС". Министър Красен Кралев пък написа във Фейсбук, че ведомството наблюдава "особено внимателно процесите, които протичат във волейболната федерация".

"Ако държавата се намеси със смяната на ръководството, ще стане като с футбола. Но държавата е длъжна да контролира финансите, които постъпват във федерацията - коментира Кьосев, след което коментира и отправените обвинения към БФВ за прилагане на рекет спрямо клубовете. - Ако някой е заплашен, пребит и вързан, да излязат, ние да им се извиним, но няма такива клубове. Най-почтеното е да се седне на масата и да водят преговори. Цял свят уважава Данчо Лазаров. Той може би ще се оттегли от този пост, но не е този начинът да бъдем изгонени от федерацията. Това ще срине имиджа на волейбола ни."

Вчера от опозицията съобщиха, че ще обявят името на своя кандидат за нов президент на БФВ на нарочна пресконференция следващата сряда (27 ноември).

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И като монополист тотализаторът не постига финансовите си цели

25.09.2020

1830 4
Строят автомивка в национална спортна база

24.09.2020

1167 3
Красен Кралев: Изкарах 12 дни в интензивното заради Ковид 19

07.09.2020

2896 14

Коментари

letec55

Цял свят уважава Данчо Лазаров. Той може би ще се оттегли от този пост, но не е този начинът да бъдем изгонени от федерацията. Това ще срине имиджа на волейбола ни."

 

Ми кой е, бе Боре? Кой е начинът? След като си ги говорите в тесен кръг едни и същи неща години без резултат? Като не оценявате деликатността и благоприличието на хората, какво очаквате? Да си траят безкрай и пасивно да гледат как спорта потъва? Да чакат сами да се сетите? 

Видя се, че няма полза. Видя се, че и няма смисъл след като мачкате малките. Затова - дебелата тояга. Пък света нека да си уважава Лазаров. Кой му пречи?

Влез или се регистрирай за да коментираш