Медия без
политическа реклама

Вицепрезидент на волейбола: Лазаров може би ще си тръгне, но не бива така

Опозицията обявява следващата сряда своя кандидат за нов президент на федерацията

21 Ноем. 2019
Диема
Борислав Кьосев

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Борислав Кьосев призна, че централата има натрупани финансови задължения. Легендата на ЦСКА и националния отбор обаче отрече организацията да е в "практически фалит", каквото твърдение направи един от представителите на инициативния комитет за сваляне от власт на президента Данчо Лазаров - шефът на "Левски" Владимир Николов.

"Федерацията работи добре, може да се иска още, но не смятам, че е във фалит. Има задължения, но те не са, защото не са правилно изразходвани или са неправилно планирани. Те са на базата на една друга система, която идва на базата на Министерството на спорта. Не смятам, че става дума за един милион лева, не съм толкова навътре в нещата, но според мен се прави всичко възможно федерацията да съществува", обясни Кьосев пред "Диема спорт 2".

Междувременно от спортното министерство обявиха пред "Дневник", че е назначена проверка на БФВ за периода 2015-2019 г. "за организационното състояние на федерацията и за разходването на финансовите средства, предоставени на федерацията от ММС". Министър Красен Кралев пък написа във Фейсбук, че ведомството наблюдава "особено внимателно процесите, които протичат във волейболната федерация".

"Ако държавата се намеси със смяната на ръководството, ще стане като с футбола. Но държавата е длъжна да контролира финансите, които постъпват във федерацията - коментира Кьосев, след което коментира и отправените обвинения към БФВ за прилагане на рекет спрямо клубовете. - Ако някой е заплашен, пребит и вързан, да излязат, ние да им се извиним, но няма такива клубове. Най-почтеното е да се седне на масата и да водят преговори. Цял свят уважава Данчо Лазаров. Той може би ще се оттегли от този пост, но не е този начинът да бъдем изгонени от федерацията. Това ще срине имиджа на волейбола ни."

Вчера от опозицията съобщиха, че ще обявят името на своя кандидат за нов президент на БФВ на нарочна пресконференция следващата сряда (27 ноември).

Още по темата