Медия без
политическа реклама

Важен шеф напусна "Локомотив" (Пд)

Павел Колев се включи в екипа на кандидата за президент на БФС Георги Градев

04 Март 2024
Павел Колев
БГНЕС
Павел Колев

Павел Колев вече не е изпълнителен директор на "Локомотив" (Пд), съобщи Dsport. Това е окончателното му напускане, след като в началото на декември м.г. подаде оставка, но тя не беше приета от завърналия се като собственик на клуба Христо Крушарски. Сега обаче решението на Колев е окончателно. Той бе на поста от юни м.г. От изказването му днес обаче става ясно, че този път става въпрос за освобождаването му от поста, а не за доброволно напускане.

"Преди няколко дни бе оповестен новия съвет на директорите на "Локомотив" (Пловдив). Моето име не фигурира там, а в устава на клуба е записано, че изпълнителният директор трябва да е част от съвета на директорите. Следователно няма как аз да остана изпълнителен директор на клуба, след като не съм част от този орган. Не съм подал едномесечното си заявление под натиск и неизбирането ми в съвета на директорите не може да бъде възприемано като такъв. Никой не ми е обещавал място в новия съвет на директорите и с никой не съм водил разговори за такова нещо", коментира Павел Колев, който преди бе изп. шеф и на "Левски".

Във въпросния съвет на директорите на "Локомотив" влизат Димитър Палазов, Антон Спасов и Венко Рахталиев, който временно ще изпълнява функциите на Колев, заедно със спортния директор Илко Пиргов.

Новините около Павел Колев обаче не се ограничават дотук. Вече е ясно, че той е част от екипа на кандидата за президент на БФС Георги Градев. Интересното е, че Христо Крушарски също възнамеряваше да се кандидатира за шефския пост във футболния съюз, но в последния момент се отказа.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата