facebook
twitter

Спорт

Унгарски плувец тръгва по стъпките на Пулев относно сексуалния тормоз

1155
 ЕПА/БГНЕС

Унгарският плувец Тамаш Кендереши отхвърли обвиненията за сексуален тормоз, заради които получи 10-дневна забрана да напуска Южна Корея. В последния ден от световното първенство по водни спортове в Куанджу в неделя 22-годишният специалист на бътерфлай беше арестуван и разпитан в присъствието на адвокат след подадена жалба от танцьорка в нощен клуб. Кендереши беше освободен и върнат в селото на спортистите, но няма право да се прибере в родината си преди да приключи разследването.

Подобно на българския боксьор Кубрат Пулев, който през последните месеци бе принуден да премине през обучителен курс относно сексуалните посегателства срещу жени заради целувката с американската репортерка Дженифър Равало, Кендереши също не възприема постъпката си като тормоз спрямо тъжителката.

"В събота вечер, връщайки се от тоалетната на нощен клуб и вървейки към дансинга, докоснах задните части на корейско момиче, което работеше като танцьорка в заведението. Дори не съм спирал зад нея, направих единично, може би безразсъдно движение, което явно сериозно е разгневило това момиче и то е подало оплакване срещу мен. Дълбоко съжалявам и бих искал да помоля това корейско момиче за извинение, ако съм я обидил, но категорично отричам да съм виновен в каквото и да е сексуално посегателство", заяви Кендереши в своята официална позиция, разпространена от унгарската плувна федерация (MUSZ).

Все пак за разлика от Пулев, унгарецът веднага разбра сериозността на ситуацията, в която се е забъркал. "Съдействах изцяло на полицията - добави бронзовият медалист на 200 м бътерфлай от олимпиадата в Рио `16. - Казаха ми, че разполагат с видео запис от охранителните камери, макар да не ми показаха нищо. Искрено се надявам, че това потенциално доказателство ще потвърди думите ми. Въпреки всичко разбирам, че съм прекрачил определени морални норми, които са фундаментални за местните ценности."

Все още няма коментари

Още

Само Антарктида и Австралия не са варианти за Пулев - Джошуа

21.01.2020

162
Пулев: Надявам се мачът с Джошуа да е в Истанбул

19.01.2020

295 1
Джошуа преговаря с конкурента на Пулев в Лондон

17.01.2020

253

Влез или се регистрирай за да коментираш

×