Медия без
политическа реклама

Украинец спаси мача на Кубрат Пулев в "Арена София"

Игор Шевадзуцкий, популярен като Хълк, стана по спешност съперник на българина за 30 март

22 Март 2024
Youtube
Украинецът Игор Шевадзуцкий (вдясно) се съгласи да бъде съперник на Кубрат Пулев.

Кубрат Пулев бързо намери съперник за боксовата гала на 30 март в столичната зала "Арена София", след като вчера стана ясно, че първоначалният му съперник Махмуд Чар е получил контузия и е претърпял операция. Мениджърският екип на най-добрия ни професионален боксьор реагира светкавично и се споразумя с украинеца Игор Шевадзуцкий да се бие с българина.

33-годишният нов съперник е познат в боксовите среди като Хълк. Има до момента 11 победи (9 с нокаут) и 1 загуба (с нокаут). Два от успехите му са в България - в пловдивската зала "Колодрума". На 14 декември 2019 г. той побеждава там Даниел Роблес, а на 3 октомври 2020 г. - Аднан Деронджа.

Мениджърът на Пулев - Ивайло Гоцев, потвърди пред "Дарик радио", че Шевадзуцкий вече е подписал договор за мача в София, който ще е за обикновената титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

"Да, договорът е потвърден и подписан. Игор Шевадзуцкий - Хълк пристига в неделя. Той наистина е противник, който не е случаен, и ни очаква интересна среща. Като боен стил наподобява Махмуд Чар. Готов е за срещата. Само преди четири седмици имаше победа (б.ред. - на 25 февруари над Едонис Бериша в Германия). Беше готов, когато получи предложението и даже не се замисли. За него е голям шанс да излезе срещу Кубрат Пулев. Няма какво да загуби, а може много да спечели. Мачът ще бъде за WBA интернационалната титла, 12-рундов мач. Стилът на двамата боксьори е такъв. Очаквайте голям спектакъл на 30 март", коментира Гоцев.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?