Медия без
политическа реклама

Уайлдър: Пулев е смел и силен, Джошуа е страхливец

Българинът прави страхотни мачове, смята световният шампион на WBC

04 Февр. 2020
Пулев прави страхотни мачове, каза Дионтей Уайлдър.
ЕПА/БГНЕС
Пулев прави страхотни мачове, каза Дионтей Уайлдър.

Световният шампион по бокс в тежка категория на световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър смята, че Кубрат Пулев е силен боксьор, който прави страхотни мачове. Американецът нарече Антъни Джошуа "страхливец". Уайлдър държи титлата на WBC от 2015 г., а в последните две години се опитва да срещне британеца, който си върна останалите три световни титли - на WBA, WBO и IBF. Джошуа трябва да срещне Пулев в следващия си мач, а Уайлдър излиза в реванш срещу Тайсън Фюри на 22 февруари в Лас Вегас.

Пред ESPN американецът даде оценка на най-добрите боксьори в тежка категория. Попитан за Пулев, той отговори: "Той е смел и силен боксьор. Не съм гледал много от мачовете му, защото не са показвали много, но от това, което съм видял, той определено прави страхотни мачове, този с Владимир Кличко и други. Мисля, че той е със силна воля и е силен психически."

Уайлдър бе далеч по-краен в оценката си за Джошуа: "Той е просто страхливец, човече. Страхливец, нищо друго." Двамата боксьори говорят за обединителен мач за всички пояси от 2018 г. Джошуа загуби титлите си от Анди Руис през юни 2019 г., но си ги върна в реванша през декември, а миналия месец заяви, че екипът му ще отправи нова оферта към Уайлдър. Преди това обаче Уайлдър ще трябва да справи с Фюри, с когото завърши наравно в първия мач. 

"Фюри е забавен тип, умел боксьор, добър боксьор. Той е глътка свеж въздух в тежка категория, защото помага и в промотирането на мача. Има толкова боксьори, които не могат да говорят или не искат да го правят, все аз говоря. С него направихме добра реклама на мача и можем да правим страхотни мачове."

Преговорите между представителите на Пулев и Джошуа продължават, а международната федерация по бокс (IBF) удължи за втори път срока, в който двете страни трябва да се разберат, до 14 февруари. Очаква се мачът да е в края на май или началото на юни. Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Шанън Бригс смята, че българинът ще е труден съперник за Джошуа.

"Това е мач, който нямам търпение да гледам. Не знам кой ще спечели, но ще е труден мач за Джошуа, защото Пулев не е шега. Той има феноменална лява ръка, много бърз и силен ляв прав. Въпреки че загуби от Владимир Кличко, мисля, че той е един от най-трудните и корави боксьори в тежка категория", каза Бригс пред Youtube канала AB Boxing News.

Друг бивш носител на титла в тежка категория - Джоузеф Паркър, е на друго мнение. Според новозеландеца, който държеше пояса на световната боксова организация (WBO) от 2016 до 2018 г., когато го загуби от Джошуа, британецът ще победи Пулев.

"Не мисля, че този мач е проблем за Джошуа. Пулев ще влезе след добра победа, но начинът, по който Джошуа, се представи, неговите габарити - Пулев е добър боксьор, но определено клоня към Джошуа в този мач", каза 28-годишният Паркър пред Boxingscene.com.

Последвайте ни и в google news бутон