facebook
twitter

Спорт

Търпението на Пенев срещу БФС трая 11 дни

Треньорът на "ЦСКА-София" обвини съдиите за загубата във Варна и обяви отбора за жертва
495
СПОРТАЛ

Едва 11 дни издържа Любослав Пенев след назначението си за треньор на "ЦСКА-София", преди да почне острите атаки срещу БФС. На вчерашната пресконференция част от нападките му бяха сходни с тези от кампанията му за президент на футболния съюз преди 1 г.

"Футболната действителност в България не се променя. Тя се усложнява. Всичките тези проблеми идват от футболния съюз. Ние не напредваме, ние затъваме. Начело с президента и хората около него, те не спомагат за развитието на българския футбол. Бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат треньори, футболисти, дечица, които искат да бъдат национали. Страдаме от съдийството, което е основен проблем в българския футбол", изригна Пенев. След което обяви, че съдийският екип начело със Стефан Апостолов носи голяма вина за загубата с 0:2 от "Черно море" - нещо, което премълча в изказването си веднага след съботния мач. Нещо повече - Любослав Пенев посочи, че става въпрос не за единичен случай, а за тенденция срещу "ЦСКА-София".

"Има инструктаж. Първите 20 минути тази вълшебна тройка трябваше да покаже три жълти картона. Това, което се случваше, не беше футбол. Това е основен проблем и той не е изчистен... ЦСКА е основен конкурент и не му се позволява да играе... Съдията ни спира три или четири контраатаки, които са реални ситуации за гол. Откъде-накъде?!... Има трима съдии, които ти пречат да играеш.... Този мач няма как да го загубим, ако няма тази пряка намеса според инструкции. Няма как да завърши и наравно", продължи остро наставникът.

Пенев дори намекна, че треньорският му пост в "ЦСКА-София" е временно назначение, а амбицията му е отново да опита да свали от поста Борислав Михайлов: "Ние сами трябва да изчистим тази тиня... Не съм се отказал от това да стана президент на БФС. Какво лошо има?! Говоря хипотетично - може след месец, два, година, две, пет…"

 

ЛИПСВАЩИ

Дисциплинарната комисия към БФС наказа вчера Жанио Бикел за натрупани картони и той няма да играе за "ЦСКА-София" днес срещу "Ботев" (Вр). Португалецът все пак ще е на линия за неделното дерби срещу "Левски". Срещу "сините" обаче "ЦСКА-София" отново няма да разчита на невъзстановения Жеферсон.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вторият полиграфски тест на футболистите изглежда манипулиран (документи)

27.05.2019

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

296
Любослав Пенев напусна точно преди мача с "Черно море"

27.05.2019

185
"ЦСКА-София" ще бъде разследван за уговорен мач (документи)

25.05.2019

8398 70

Коментари

Evasion

Директива има, не инструктаж, директива викам, че има!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×