Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тимът на България по ръгби стартира с победа в горната дивизия

Отборът на Ромен Балмис постигна впечатляващ успех в гостуването срещу Малта

Ръгби България
Ръгбистите на България (в зелени екипи) се поздравяват, докато тези на Малта (в черно и бяло) напускат терена с наведени глави.

Националният отбор на България по ръгби затвърди възходящата линия при френския си селекционер Ромен Балмис. Тимът ни започна с победа участието си в по-горната дивизия (Конференция 1 - Юг), за която се класира след паметния успех с 54:13 над Турция на 7 май в София.

Сега българските ръгбисти записаха впечатляващото 23:14 при гостуването си срещу Малта. Победата е още по-ценна, тъй като в състава липсваха основният капитан Петър Николов, който стана баща преди дни, както и любимецът на българската ръгби публика Ивайло Иванов. Той пък е ангажиран в своя клубен отбор във Франция, където вече е играещ треньор.

Въпреки това България започна устремно на стадион "Хибърниънс" в град Паола и на почивката водеше с 16:0. Сред най-запомнящите се моменти през първата част бяха есе на Илия Димитров и точен удар на Смилко Дебренлиев почти от центъра. Последният обаче бе сменен принудително през втората част заради сериозна травма в дясната ръка.

България излезе на второ място в групата си с актив от 4 точки след тази победа. Начело е Кипър с 5 точки.

Следващият ни двубой е и последното домакинство на ръгби тима ни за 2022 г. - срещу Израел на 5 ноември, като двубоят най-вероятно ще се играе отново на Националния стадион "Васил Левски". В нашата група е и Словения, който е на последно място след загубата си от Кипър.

Ключови думи:

ръгби, Ромен Балмис

Още по темата