Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тенисът освободи Весела Лечева от УС на федерацията

Стефан Цветков остава президент до края на мандата през януари 2024 г.

08 Февр. 2023
БФТенис
Делегатите на Общото събрание на БФТ гласуваха единодушно за освобождаване на петима членове на УС и избирането на техни заместници.

Петима членове на Управителния съвет на българската федерация по тенис (БФТ) бяха освободени от ръководството с единодушно решение на Общото събрание, проведено днес в София. Сред тях е и служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, внесла своята молба за напускане още през август с цел избягване на конфликт на интереси при встъпването си в длъжност на правителствения пост.

С различни персонални мотиви от УС бяха освободени още вицепрезидентът д-р Георги Крумов, проф. Генчо Начев, Огнян Илиев и Мариана Ненова. Крумов, Илиев и Ненова бяха избрани за почетни зам.-председатели на БФТ.

На местата на петимата бяха избрани Георги Чочев (изп. директор на ТК "Локомотив", Пловдив), Кристин Грозданов (председател на ТК "Супер Спорт", Варна), Радослав Петков (председател на управителния борд на Съвета по иновации и дигитализация към Българската търговско-промишлена палата), Валентин Игнатов (управляващ партньор на изворна вода "Рилана") и Добромир Андонов (изп. директор на "Паркмарт холдинг" АД).

Президент на федерацията по тенис до края на мандата през януари 2024 г. остава Стефан Цветков. Той също беше депозирал своята оставка поради странични ангажименти, но по молба на колегите си от УС оттегли волеизявлението си от 12 октомври 2022 г.

Делегатите одобриха представения им финансов и спортно-технически отчет за 2022 г. и приеха бюджета за 2023 г. Също така беше взето решение за свикване на извънредно Общо събрание на 18 май, на което да бъдат дискутирани промени в устава на БФТ и други документи, свързани с оптимизиране и подобряване на дейността на федерацията.

Още по темата