Медия без
политическа реклама

Станислав Генчев: Най-вероятно ще стана треньор на "Левски"

В "Крумовград" вече дори са се подготвили със следващия си наставник

23 Май 2024
Станислав Генчев вчера води "Крумовград" при домакинската загуба с 0:1 от "Левски", но още през следващата седмица се очаква да бъде обявен за треньор на столичния клуб.
СПОРТАЛ
Станислав Генчев вчера води "Крумовград" при домакинската загуба с 0:1 от "Левски", но още през следващата седмица се очаква да бъде обявен за треньор на столичния клуб.

Станислав Генчев за пръв път призна, че най-вероятно ще бъде стане треньор на "Левски" от следващия сезон и ще замени Николай Костов, който ще напусне поста си след неделното домакинство срещу "Лудогорец". Пред Dsport Генчев, който в момента води "Крумовград", обяви: "Казах на футболистите на "Крумовград", че има голяма вероятност да продължа кариерата си в "Левски". Надявах се, че тази информация ще остане вътре между нас и не искам повече да коментирам. Явно последните дни тази новина е обществена тайна, но каквото има официално да бъде съобщено, ще го направят от "Левски".

Това е и първият по-конкретен коментар от 43-годишния специалист по темата, въпреки че в последните седмици неофициални информации недвусмислено сочат, че именно той ще е следващият треньор на "Левски". Вчера, след домакинската загуба с 0:1 именно от "Левски", Генчев отново увърташе: "Каквото има да става, ще става след края на сезона. Сега съм концентриран в мачовете. По-скоро на момчетата се отрази (б.ред. - медийната шумотевица), защото искат да знаят какво се случва." След това почти се издаде какво следва: "Дори за играчи на "Крумовград" се пише, че могат да дойдат в "Левски".

Генчев остави отлични впечатления с работата си в "Крумовград", която започна от 28 октомври м.г. Около месец по-късно, от 26 ноември, под негово ръководство отборът започна забележителна серия от 15 поредни мача без загуба, която завърши вчера. Тази успешна поредица позволи на "Крумовград", който през този сезон е дебютант в Първа лига, да се класира дори в първата шестица във втората фаза на първенството.

Преди това Станислав Генчев е водил "Етър", временно "Лудогорец", а също "Локомотив 1929" (Сф) и "Ботев" (Пд).

В "Крумовград" вече са наясно къде ще продължи кариерата си настоящият треньор на отбора и дори вече са се подготвили с негов заместник. Според Dsport това е Атанас Рибарски (39 г.), който в момента е в екипа на Николай Киров в "Арда" и на Илиан Илиев в националния отбор. Преди това един от обещаващите млади български треньори бе начело на "ЦСКА 1948" от 25 май до 15 август 2023 г.

Още по темата