facebook
twitter

Спорт

Спортният министър: Не клубовете, а съдийската комисия влияе на реферите

82
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира наболялата тема за външната намеса в съдийството на професионалния футбол. Според бившия президент на "Черно море" (1998-2001, 2003-2007) влияние върху реферите оказват не толкова собствениците на клубове, колкото членовете на съдийската комисия към БФС.

"Имайки опита и познанията от годините, когато съм бил във футбола, най-големите проблеми идват от съдийската комисия, а не от собствениците на клубове. По-рядко се получава директно обаждане от собственика, отколкото през комисията", заяви Кралев в предаването "Код Спорт" по ТВ+.

Министърът коментира и защо не е присъствал на срещите на вътрешния министър Младен Маринов с реферите в централата на БФС в столичния кв. "Бояна" миналата седмица.

"За първата среща бях в отпуск, затова изпратих моя съветник Гошо Гинчев. На втората не бях поканен. Винаги съм готов да дам мнение, защото смятам, че познавам  материята най-добре от всички колеги в правителството. Затова виждам, че се залитна в една посока реферите да бъдат изкарани като горките момчета, на които постоянно им оказват натиск. Те са най-невинните и чисти хора, които трябва да пазим. А процесът има две страни – като не искаш да вземеш, и да ти дават, пак няма да стане. Добре, ще пазим реферите от собствениците на клубове, но кой ще ги пази от съдийската комисия? Затова трябваше и хората от комисията да бъдат извикани на срещата."

Все още няма коментари

Още

"Байерн" унизи "Барселона" с 8:2 на 1/4-финал в ШЛ

15.08.2020

Обновена

2179 4
"ЦСКА 1948" се пребори за национала Чочев

14.08.2020

147
"Левски" погаси заема за заплати от 199 000 лв.

14.08.2020

Обновена

173

Влез или се регистрирай за да коментираш