Медия без
политическа реклама

"София Блус" вече резервира шестата си титла

Серията за бронзовите медали в бейзболното първенство стигна до пълния си формат

26 Септ. 2022
Съдията на хоума Георги Атанасов (вдясно) показва броенето зад гърба на кетчера на "София Блус" Георги Георгиев в батирането на седмия хитър в реда на "Бизони" Христо Дундалов по време на първия мач от финала на бейзболното първенство на ст. "Портър Фийлд" в Благоевград.
Вестник Струма
Съдията на хоума Георги Атанасов (вдясно) показва броенето зад гърба на кетчера на "София Блус" Георги Георгиев в батирането на седмия хитър в реда на "Бизони" Христо Дундалов по време на първия мач от финала на бейзболното първенство на ст. "Портър Фийлд" в Благоевград.

Несменяемият от четири години бейзболен шампион на България "София Блус" е на крачка от общо шестата си титла в клубната история. Столичани поведоха с 2-0 победи във финала на първенството срещу "Бизони" (Благоевград) и ще имат шанс за трета поредна година да затворят серията "3 от 5" в минималния формат.

В първите две срещи през изминалия уикенд "блусарите" постигнаха изразителни успехи с по 7 точки разлика - 8:1 като гости в събота и 16:9 като домакини в неделя.

Питчерският дуел между националите Петьо Петков и Евгений Черноземски в откриващия двубой на ст. "Портър Фийлд" в благоевградския парк Бачиново беше убедително спечелен от аса на софиянци. За пълни 9 ининга на възвишението Черноземски направи 14 страйкаута и позволи 6 хита, без да допусне точка по своя вина. Петков хвърли 12 страйкаута, но пое отговорност за 5 от влезлите 8 точки, преди да бъде сменен от Петър Петров в 9-ия ининг.

Двамата стартиращи питчери бяха главни действащи лица и в нападение, където надмощието беше същото. Черноземски изстреля два хоумръна срещу своя колега - двоен в 3-тия и соло в 5-ия ининг. Петков пък отбеляза почетната точка за домакините, обикаляйки базите в 9-ия след разходка, уайлд пич, паст бол и грешно хвърляне на кетчера.

Вторият мач на ст. "Октомври" в Студентски град в София се превърна във фестивал на батирането, като двата отбора удариха общо 31 хита. От тях 19 бяха на шампионите, за които с по 3 хита се отличиха Черноземски (4 RBI), Георги Георгиев и французинът Килиан Мийе, а по 2 хита добавиха Стефан Бешков (4 RBI), Петър Груев (2 RBI), Александър Насъпов (1 RBI) и Данаил Георгиев (1 RBI).

Като питчер на хълма започна Бешков, който направи 5 страйкаута и даде 3 бази за боли, преди да предаде топката на Димитър Насъпов в 8-ия ининг. За "бизоните" 6 ининга хвърля Теодор Димитров, който постигна 6 страйкаута и позволи 4 разходки, след което беше сменен от Петър Петров за последните две защити.

Иван Ангелов удари 3 от 5 с 3 RBI за благоевградчани, с два хита се отличи Петър Петров, а с по 1 RBI допринесоха Ясен Неделчев, Теодор Димитров и Деян Петров.

Мач №3 от финалната серия между "Блус" и "Бизони" е тази събота (1 октомври) от 15:00 ч. отново на ст. "Октомври". Ако се наложат още двубои, четвъртият ще е в неделя (2 октомври) в Благоевград, а евентуалният пети - другата събота (8 октомври) обратно в София.

Същевременно плейофът за бронзовите медали във формат "2 от 3" стигна до решаващ трети мач между "Койоти" (Дупница) и "Академици" (София). В първите две срещи двата тима си размениха по една домакинска победа - 12:5 на дупнишкия ст. "Левски" в събота и 15:7 на столичния ст. "Октомври" в неделя.

Приключи битката за разпределяне на местата от 5-о до 7-о в крайното класиране на сезон 2022 в Българската бейзболна лига. След крайно драматична развръзка на последния мач от трибоя между софийските "Юнак", "Атлетик" и "НСА-Лъвове" петата позиция заслужиха "юнаците".

"Червените" спечелиха сблъсъка с "лъвовете" с 8:7 в допълнителен 10-и ининг, след като редовните 9 части приключиха при резултат 5:5. В отварянето на екстра ининга НСА вкара 2 точки, но в затварянето "Юнак" върна три благодарение на двоен хит при пълни бази на Денис Димитров срещу Панайот Жълтов, сложил "уокоф" край на двубоя.

 

ПЛЕЙОФИ В ББЛ 2022

1/2-финали (2 от 3)

10 септември

"Блус" - "Академици" 15:0 (6 ининга) (1-0 в серията)

11 септември

"Бизони" - "Койоти" 13:11 (1-0)
"Академици" - "Блус" 0:20 (6 ининга) (0-2)

17 септември

"Койоти" - "Бизони" 7:18 (0-2)


Финал (3 от 5)

24 септември

"Бизони" - "Блус" 1:8 (0-1 в серията)

25 септември

"Блус" - "Бизони" 16:9 (2-0)

1 октомври (събота)

15:00    "Блус" - "Бизони"                     "Октомври"                София

2 октомври (неделя)

15:00*    "Бизони" - "Блус"                 "Портър Фийлд"          Благоевград

8 октомври (събота)

15:00*    "Блус" - "Бизони"                     "Октомври"                София

---
*Ако се наложи


Серия за 3-то място (2 от 3)

24 септември

"Койоти" - "Академици" 12:5 (1-0 в серията)

25 септември

"Академици" - "Койоти" 15:7 (1-1)

1 октомври (събота)

15:00    "Койоти" - "Академици"            "Левски"                Дупница


5-7-о място

11 септември

"Лъвове" - "Атлетик" 2:9

18 септември

"Атлетик" - "Юнак" 0:10 (7 ининга)

25 септември

"Юнак" - "Лъвове" 8:7 (10 ининга)

 

Още по темата