Quantcast

Медия без
политическа реклама

"София Блус" чака следващия претендент

"Академици" и "Бизони" ще решат в трети мач спора за другото място в бейзболния финал

11 Септ. 2023ЯВОР ЕВТИМОВ
facebook
Питчерът на "Бизони" Петьо Петков (вдясно) хвърля топката в първия мач от 1/2-финала срещу "Академици".

Шесткратният шампион "София Блус" не срещна сериозна съпротива на 1/2-финалите от тазгодишното първенство на България по бейзбол. Столичани, които защитават титлите си от последните пет сезона, елиминираха съгражданите си от "НСА-Лъвове" с 2-0 в плейофната серия, записвайки два поредни нокаута през уикенда.

В събота "блусарите" се наложиха с 12:2 за 8 ининга като домакини на ст. "Диана" в националния спортен комплекс в кв. "Дианабад". В неделя пък те разбиха "лъвовете" с 25:5 за 6 ининга като гости на ст. "Октомври" в Студентски град. С хоумръни в двата дни се отличиха Александър Насъпов, Димитър Насъпов и Данаил Георгиев.

Претендентът за трона на "Блус" ще бъде излъчен в решаващ трети мач между "Академици" (София) и "Бизони" (Благоевград). Двата тима си размениха по една домакинска победа - 17:5 за "студентите" в събота и обрат с 4:3 за "бизоните" в неделя. Крайният победител ще бъде определен тази събота (16 септември) на ст. "Октомври" в столицата.

Финалът във формат "3 от 5" ще започне с два домакински мача на безапелационния №1 в редовния сезон "София Блус" на 23-24 септември. Третата и евентуално четвъртата среща ще се играят на терена на "Академици" или "Бизони" на 30 септември и 1 октомври. Ако се стигне до мач №5, домакинското предимство отново ще е за шампионите - на 7 октомври.

Паралелно започнаха и плейофите за разпределяне на местата от 5-о до 7-о в крайното класиране. В първата среща от трибоя "Атлетик" (София) победи "Юнак" (София) с 13:3 като гост на ст. "Диана". Оставащите два мача също се играят там: "Атлетик" - "Койоти" (Дупница) на 16 септември и "Юнак" - "Койоти" на 23 септември.

Тази неделя, навръх Деня на София - 17 септември, пък по традиция ще се изиграе финалът за Купа "София". В него "Блус" ще защитава отличието, което печели неизменно от 2017 г. насам, срещу "Академици". Мачът е от 16:00 ч. на ст. "Диана".


ПЛЕЙОФИ В ББЛ 2023

1/2-финали (2 от 3)

9 септември (събота)

"София Блус" - "НСА-Лъвове" (София) 12:2 (8 ининга) (1-0 в серията)
"Академици" (София) - "Бизони" (Благоевград) 17:5 (7 ининга) (1-0 в серията)

10 септември (неделя)

"НСА-Лъвове" (София) - "София Блус" 5:25 (6 ининга) (0-2)
"Бизони" (Благоевград) - "Академици" (София) 4:3 (1-1)

16 септември (събота)

15:00    "Академици" (София) - "Бизони" (Благоевград)        ст. "Октомври"        София
 

5-7-о място

9 септември (събота)

"Юнак" (София) - "Атлетик" (София) 3:13

16 септември (събота)

10:00    "Атлетик" (София) - "Койоти" (Дупница)        ст. "Диана"        София

23 септември (събота)

10:00    "Юнак" (София) - "Койоти" (Дупница)            ст. "Диана"        София

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?