facebook
twitter

Спорт

"Септември" ще съди БФС заради спряното първенство

190
 SPORTAL.BG

Собственикът на футболния "Септември" (София) Румен Чандъров изрази готовност да съди БФС заради спирането на първенството във Втора лига. Бизнесменът определи решението на централата като "безпринципно".

"Адвокатите ще кажат. Ако трябва дело, и дело ще водя. Просто чакам тяхното становище и ще се разбере. Безумно решение. Когато не е по спортен път, всичко е безпринципно. Не може да играят Първа лига, а Втора да я спрат. И да се измъкнат с факта, че, видите ли, отборите не искали да играят. Като не искат да играят, има варианти - например, плейофи между първите четири отбора", коментира Чандъров пред БНТ.

Заради въведената извънредна епидемична обстановка до 15 юни БФС взе решение да прекрати сезона във Втора лига и да обяви моментното класиране за крайно. Постановено беше, че лидерът "ЦСКА 1948" получава директна промоция в Ефбет лига, а вторият и третият - съответно "Септември" и "Монтана", ще играят баражи за изкачване в елита.

От ръководството на "червените" съвсем естествено подкрепиха решението на футболната централа. Изп. директор Добрин Гьонов определи първото място като "заслужено".

"Десет клуба отказаха да играят, което правеше завършека на първенството безсмислено - заяви той пред БНТ. - На фона на директния сблъсък с всичките отбори от Топ 4, просто заслужено сме на върха."

По-рано от БФС изразиха възмущение от коментарите и нападките на Чандъров по адрес на съюза. Босът на "Септември" съзря дори конспирация от страна на централата, свързана с рекламните интереси на "ЦСКА 1948".

"Становището, че преустановяването на сезона във Втора професионална лига е резултат от "подлагане на основния спонсор" на футболния съюз, може да бъде определено единствено като манипулативно и съзнателно целящо удар по имиджа на съюза и по прозрачността на вземаните от ИК решения. БФС никога не е имал спонсорски или рекламни взаимоотношения с компанията, финансираща ФК "ЦСКА 1948" - факт, който изключително лесно може да бъде проверен и доказан", написаха от БФС в официалното си изявление по темата.

И добавиха:

"Наясно сме, че всяко лице, ангажирано с даден футболен клуб, преследва своите конкретни ползи; функцията на БФС обаче е да защитава интересите на всички свои членове и на българския футбол като цяло по максимално справедлив и обективен начин. Фактът, че 10 от членовете на ВПЛ през сезон 2019/2020 официално се обявиха за прекратяване на шампионата поради финансови и кадрови затруднения, причинени от форсмажорната ситуация у нас и по света, със сигурност надделява над амбициите на един или друг клубен собственик."

Все още няма коментари

Още

Божков: Хунтата използва "Левски", за да се крепи на власт

30.05.2020

3933 29
БСП ще избира нов лидер в края на септември

30.05.2020

80
"Левски" се върна след паузата с победа с 3:1

29.05.2020

Обновена

236

Влез или се регистрирай за да коментираш

×