Quantcast

Медия без
политическа реклама

Саудитска Арабия плаща $150 млн. за мача Джошуа - Фюри

26 Апр. 2021
ЕПА/БГНЕС
Световният шампион в три от четирите най-престижни версии Антъни Джошуа позира със спортния министър на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Турки Ал-Файсал при последното си гостуване в страната - за втория мач срещу Анди Руис-младши в Дирия на 7 декември 2019 г.

Рекордните $150 млн. ще плати Саудитска Арабия, за да приеме суперсблъсъка между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, който ще определи първия абсолютен световен шампион в тежка категория на професионалния бокс от началото на XXI век. Двете страни все още преговарят по финалните детайли на договора, като се очаква в близките дни окончателно да стане ясно кога и къде ще се бият двамата англичани.

Миналата седмица промоутърът на Джошуа - Еди Хърн разкри, че към момента най-вероятната дестинация за двубоя е именно Саудитска Арабия, а периодът - в края на юли или началото на август. Самият носител на поясите на WBA, WBO и IBF изрази предпочитания да се изправи срещу шампиона на WBC на ст. "Уембли" в Лондон, но сега стана ясно защо мениджърът му смята да приеме офертата от Близкия Изток.

Стадион "Уембли" в Лондон ще е "идеалното място" за мача за абсолютната световна титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Така смята единият от двамата световни шампиони, замесени в британската битка - Ей Джей, притежаващ поясите на WBA, WBO и IBF.

Предложената космическа сума е два пъти и половина по-голяма от платените също от Саудитска Арабия $60 млн. за домакинството на реванша между Джошуа и Анди Руис-младши през 2019 г. В тези $150 млн. не влизат парите, които ще бъдат спечелени от ТВ права и реклами, както и от продажбата на билети - тези приходи ще бъдат изцяло за домакините.

"Ще го повярвам, щом го видя черно на бяло. Всеки ден ми казват, че договорът е в пощата и пътува към нас, но все още не е пристигнал - коментира промоутърът на Фюри - Франк Уорън. - На Тайсън му писна от мотаене. Той иска да се бие през юни или юли и това ще стане, ако мачът с Джошуа не бъде уреден съвсем скоро. Всички искаме този мач и работим за него, но офертата все още не е пристигнала."

Хърн само посочи, че конкретната дата не зависи изцяло от него и екипа му: "Каквато дата ни дадат от мястото, ще я приемем. Някой плаща много пари, така че трябва да го направим когато кажат. И двете страни приеха едно конкретно предложение и в момента изчистваме дребни детайли. 24 юли е грубата дата, може да се измести и за началото на август. Но не и по-късно от това."

Очакваният от всички фенове боксов сблъсък за абсолютната световна титла в тежка категория ще се проведе не в един, а в два епизода.

Още по темата