Quantcast

Медия без
политическа реклама

Рулетката за мач на Пулев отново се завъртя

Дебютната победа на Александър Усик в супертежка категория на бокса извади наяве още варианти

14 Окт. 2019
Ютюб
Александър Усик (вдясно) нямаше никакви проблеми срещу Уидърспун.

Александър Усик постигна първата си победа в супертежка категория на професионалния бокс и това отново завъртя рулетката с евентуалния мач за световна титла на Кубрат Пулев.

32-годишният украинец отказа в началото на 7-ия рунд американеца Чаз Уидърспун на двубоя им в Чикаго и вече има актив от 17 победи в 17-те си професионални мача (13 от тях с нокаут). Той е олимпийски шампион в кат. 91 кг от Лондон`12 (там победи на полуфинала Тервел Пулев) и бе абсолютен световен шампион в долната - полутежка категория, след като нокаутира Тони Белю през 2018-а.

"Готов съм да се бия с всеки от големите. Ако и те са съгласни, ще го направим", заяви украинецът миналата вечер. 

Веднага дойде и реакцията - от Еди Хърн, промоутъра на бившия шампион при супертежките Антъни Джошуа. Неговият подопечен (22-1) има реванш на 7 декември в Саудитска Арабия срещу Анди Руис (33-1), който му отне титлите във версиите IBO, WBA Super, IBF и WBO. 

А победителят от този мач ще трябва да избира между две защити на пояси - на IBF, където задължителен претендент е Пулев, и на WBO срещу Усик. Тъй като и двете защити бяха отлагани доста време, едната от двете титли ще трябва да се оваканти.

"Интересното сега е, че има двама задължителни претенденти - на IBF и WBO: Кубрат Пулев и Александър Усик. Победителят от Джошуа - Руис ще получи две писма за задължителна защита и в тях ще пише: "Трябва да изберете какво ще правите." Ако вие трябваше да изберете някой от тях, мисля, че щяхте да изберете Пулев", каза Хърн.

Той обаче намекна, че българинът би бил много по-лек вариант за двубой с думите: "Всичко е възможно. Джошуа не би искал да овакантява каквито и да било пояси. Ако питате мен обаче, тъй като се грижа за него, ако той победи Анди Руис – всичко се свежда до многото въпроси без отговор относно Усик в тежка категория. Всички в бокса знаят колко добър е той”, допълни Хърн.

Кубрат Пулев първо има назначен друг двубой - срещу американеца Райдъл Букър на 9 ноември във Фресно, Калифорния. Той гледа на него като "предпоследното стъпало към световната титла".

Още по темата