Медия без
политическа реклама

Ръгбистите ни загубиха в Кипър, но спечелиха второ място

В последния си мач от групата тимът ни допусна първи неуспех

Ръгбистите ни слушат наставленията на селекционера Ромен Балмис (вдясно, с шапката) под жежкото слънце в Никозия, което също оказа влияние на представянето ни.
Facebook/BulgariaRugby
Ръгбистите ни слушат наставленията на селекционера Ромен Балмис (вдясно, с шапката) под жежкото слънце в Никозия, което също оказа влияние на представянето ни.

Националният отбор по ръгби отстъпи със 17:35 като гост срещу Кипър в последния си мач от Конференция 1 - Юг (третото ниво на европейското ръгби под Шестте нации). Това бе и първа загуба за тима ни в дивизията и в крайна сметка България завърши на второ място с 13 точки. Първи е отборът на Израел, който на 27 май ще играе плейоф срещу Чехия за класиране за по-горната дивизия - "Трофи".

Селекцията ни, водена от Ромен Балмис показа силен дух и характер на неудобния за ръгби терен в Никозия и под палещото слънце, но това не беше достатъчно. Допуснати грешки при изпълнение на тъч, както и в защита в началото на мача, а в добавка и жълт картон за Васил Борисов ("Оубън Лорм", Шотландия), довело до отстраняването му от игра за 10 минути, доведоха до пасив от 10:28 на почивката.

След това българските ръгбисти опитаха да наваксат, но нямаха и шанс срещу твърдата и добре подредена защита на кипърци, които вече имат седем поредни победи срещу нас. Есета в мача записаха Васил Борисов и Димитър Георгиев ("Янтра", Габрово). В допълнение дойдоха и 7 точки от безупречния при изпълненията си капитан Петър Николов ("Балкански котки", Берковица).

Амбицията на България бе да спечели първото място и да играе на плейоф, но това щеше да е бонус за иначе чудесното ни представяне в групата (3 победи от 4 мача). Първоначалната ни цел бе задържане и утвърждаване в Конференция 1 - Юг, където отборът ни до момента не бе играл никога от създаването на тези дивизии. С оглед на това задачата на момчетата, водени от Ромен Балмис, бе изпълнена по много добър начин и е поредно доказателство за възхода на българското ръгби през последните години.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ръгби, Ромен Балмис

Още по темата