Quantcast

Медия без
политическа реклама

Рони стигна 31-ви финал в Тройната корона

Капитана последен ще опита да спре Ракетата за 8-ата му титла на "Мастърс"

14 Яну. 2024
WORLD SNOOKER
Рони О`Съливан прави разбиващ удар в мача срещу Шон Мърфи - по традиция с лявата ръка.

Световният №1 в снукъра Рони О`Съливан се класира за финала на "Мастърс" в Лондон. На 1/2-финалите в зала "Александра Палас" в събота 48-годишният англичанин се разправи със седем години по-младия си сънародник Шон Мърфи с 6:2 фрейма.

Интрига в очаквания с огромен интерес сблъсък между двамата бивши световни шампиони нямаше. Ракетата спечели и двете минисесии с по 3:1 партии, осъществявайки четири серии над 50 точки (56, 90, 71, 62). Слаба утеха за Магьосника бе, че и в двата спечелени фрейма реализира сенчъри брейк - 131 в третия и 100 в петия.

"Няма да се потя от напрежение там, на масата. Не мога да правя 20 или 30 и да играя сейфти - обясни в типичния си стил Рони. - Няма смисъл в това и просто не бих се наслаждавал. Така че, ако трябва, ще пробвам крос дабъл, дори и крос требъл. Естествено, няма да играя камикадзе снукър, имам някакъв елемент на защита, но не бих оставил масата, когато виждам, че мога да я разчистя. Просто няма да го направя."

За О`Съливан това ще бъде рекорден 14-и финал на "Мастърс", в който той ще преследва рекордна 8-а титла. Общо това ще е рекорден 31-ви финал за Гения от Чигуел в Тройната корона, в който той ще търси рекордна 23-та титла.

Любопитното е, че от осемте загубени от него мача за някой от най-ценните три трофея в джентълменския спорт най-много са именно в най-престижния турнир извън ранкинг системата - цели шест (при 7 титли). На UK Championship и на световното първенство Рони има само по един загубен финал (при съответно 8 и 7 титли).

Съперник на легендата в последния ден от надпреварата в "Али Пали" ще бъде Али Картър, който елиминира Марк Алън с 6:3. Капитана направи три сенчъри брейка (100, 101, 105) и още две серии над 50 т. (71, 55) и стигна до финала на "Мастърс" за втори път в кариерата си след 2020 г., когато загуби от Стюърт Бингам с 8:10.

"Имам пълната увереност в себе си. Трябва да се тревожа единствено за собствената си игра и да се наслаждавам на предизвикателството - сподели 44-годишният Алистър. - Какво по-хубаво от това да играеш срещу най-великия играч на всички времена на най-голямата сцена? Не може да е по-добре. За мен най-важното в утрешния ден е да не се страхувам и да се наслаждавам. Просто трябва да се насладя на тази възможност."

Двубоят за кристалния трофей "Пол Хънтър" ще се състои във формат "10 от 19" в две сесии в днешния неделен ден - от 15:00 и от 21:00 ч. българско време. И двете ще бъдат излъчвани пряко по "Евроспорт 1".

 

"МАСТЪРС" 2024

1/2-финали (6 от 11)

№11 Али Картър (Анг) - №4 Марк Алън (СИрл) 6:3
№3 Рони О`Съливан (Анг) - №7 Шон Мърфи (Анг) 6:2


Финал (10 от 19, две сесии)

Али Картър - Рони О`Съливан 14.I, 15:00 / 21:00 ч., Е1

 

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
Stream the 2024 Masters action live on discovery+, the Eurosport app and at eurosport.com.News and coverage from the #1 sports destination and the #HomeofSno...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

 

Още по темата