facebook
twitter

Спорт

Ръгбистите на световното трябва да си крият татуировките

69
ЕПА/БГНЕС
Ръгбистите на Нова Зеландия като Аарън Смит масово са с огромни татуировки, но ще ги прикриват на публични места в Япония извън стадионите.

Ръгбистите няма да имат право да показват татуировките си по време на световното първенство в Япония, което ще е точно след 1 г. Международната федерация обяви, че забраната е наложена, за да не бъдат обидени местните хора. В Япония татуировките се свързват с местната мафия якудза, а туристите също получават забрана да си показват публично татуировките на някои места.

Играчите с татуси трябва да си ги прикриват в тренировъчни и фитнес зали или басейни, а директорът на световното Алън Гилпин обясни, че не е имало протести: "Казахме го на отборите още преди година, очаквахме да има остра реакция, но не беше така. Те са готови да бъдат с плувни блузи в басейните и с дълги ръкави и крачоли в залите, за да уважат японската култура."

Световните шампиони от Нова Зеландия обявиха, че ще спазят изискването, макар повечето от ръгбистите на "Ол Блекс" да имат татуировки, започващи от гърдите и стигащи до лакътя. 

"Когато сме в друга държава трябва да уважаваме местните обичаи и култура", каза шефът на ръгбито в страната Найджъл Кас.

В Япония изискването за покриване на татуировки е традиционно, а през 2015 г. проучване показа, че 56% от хотелите задължават гостите си да го спазват.

Все още няма коментари

Още

Наш скиор се класира за гигантския слалом на световното

15.02.2019

485
Швейцария излезе №1 по медали на световното по ски

14.02.2019

276
Американците отказаха отборното състезание на световното по ски

12.02.2019

142

Влез или се регистрирай за да коментираш