Медия без
политическа реклама

Радослав Янков влезе в Топ 8 за шести път през сезона

24 Февр. 2024
ЕПА/БГНЕС архив
Радослав Янков е на 13-о място в генералното класиране за Световната купа.

Радослав Янков зае 8-о място в паралелния гигантски слалом в Криница (Полша) от веригата за Световната купа в алпийските дисциплини на сноуборда. 34-годишният чепеларец преодоля квалификациите с 16-о време и зае последното място в схемата на директните елиминации.

На 1/8-финалите българинът победи корееца Лий Санг-хо, след което загуби на 1/4-финалите срещу Андреас Промегер. Именно австриецът впоследствие спечели състезанието, изпреварвайки във финала италианеца Роланд Фишналер. Третото място на почетната стълбичка заслужи друг представител на "адзурите" - Даниеле Багоца, който спечели малкия финал срещу Фабиан Обман (Австрия).

За Янков това е шесто класиране в Топ 8 през сезона. Върховото му представяне беше в домашните стартове в Пампорово през януари, когато завърши 3-ти и 5-и на паралелен слалом. Също така той има още три осми места от началото на кампанията - на паралелен гигантски слалом в Кортина д`Ампецо през декември и на паралелни слаломи в Давос през декември и в Бад Гащайн през януари.

С новите 32 т. нашият топ сноубордист събра актив от 244 т., с които се нарежда на 13-а позиция в генералното класиране за Кристалния глобус. Лидер е Бенямин Карл (Австрия) с 599 т., следван от Багоца с 496 и Промегер с 466.

В неделя предстои още един паралелен гигантски слалом в Криница.

Ключови думи:

сноуборд, Радослав Янков

Още по темата