Медия без
политическа реклама

Пулев прогнозира "зашеметяваща гала" в София

Ще хареса даже на хора, които не са големи фенове, сигурен е боксьорът

27 Март 2024
Кубрат Пулев и Игор Шевадзуцкий се измерват с погледи в традиционното заставане очи в очи по време на официалната пресконференция преди мача помежду си.
Илияна Димитрова
Кубрат Пулев и Игор Шевадзуцкий се измерват с погледи в традиционното заставане очи в очи по време на официалната пресконференция преди мача помежду си.

Въпреки промяната както на съперника, така и на залога в своя следващ мач на професионалния ринг боксьорът Кубрат Пулев обеща на феновете, че няма да останат разочаровани тази събота. На 30 март в "Арена София" 42-годишният българин ще се бие с украинеца Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла на Световната асоциация (WBA) в тежка категория. По-малкият му брат Тервел Пулев (41 г.) пък ще има мач срещу камерунеца Роли Ламбърт Фогоум в полутежка категория.

Оригинално Кобрата трябваше да излезе на ринга като претендент за обикновената титла на WBA, притежавана в момента от германеца Махмуд Чар. Носителят на пояса обаче се контузи в края на миналата седмица и двубоят беше пренасрочен за септември.

"Това ще бъде една зашеметяваща гала и ще бъде много интересна за всички - заяви Кубрат Пулев на официалната пресконференция днес в столичния хотел "Маринела". - Има много интересни боксови битки, които дори и на хора, които не са големи фенове на бокса, ще им бъдат интересни. Брат ми ще играе срещу много сериозен противник и си заслужава да се гледа. Новият ми опонент е подготвен. Играл е преди месец, което значи, че е в добра форма. С Махмуд Чар имаме насрочен мач за световната титла през септември. Пожелавам му бързо възстановяване и пожелавам на всички бойци в самата гала да имат успех и да покажат най-доброто от себе си."

На събитието присъстваха още треньорът братя Пулеви - Ибн Кейсън, бившият наставник на Кубрат - Ули Вегнер, боксовите промоутъри Ивайло Гоцев и Джон Уърд, както и двамата съперници на нашите боксьори.

Шевадзуцкий, популярен като Хълк, изрази благодарност към щаба на Пулев за "бързата организация за битката и отворената възможност да се изявя в България". Украинецът има 11 победи и 1 загуба в професионалната си кариера до момента.

Последвайте ни и в google news бутон