Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пулев и Джошуа поискаха още две седмици за преговори

Много близо сме до сделка, заяви промоутърът на световния шампион Еди Хърн

28 Яну. 2020
Фейсбук
Адвокатът на Пулев - Джон Уърт (вляво от българина), заяви, че няколко държави се интересуват от домакинство на мача, а мениджърът на боксьора - Ивайло Гоцев (вдясно), каза, че е дошла оферта от Катар.

Представителите на Кубрат Пулев и световния шампион по бокс Антъни Джошуа са поискали допълнителни две седмици от международната боксова федерация (IBF), за да преговарят за условията на мача, съобщава ESPN. Молбата е подадена в понеделник, а искането е срокът за постигане на сделка да е 14 февруари.

"Преговорите напредват и сме много близо до сделка", заяви промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Това ще е второ удължаване на срока за преговори. IBF вече веднъж се съгласи да даде 20 допълнителни дни на двете страни. Първоначално крайният срок за преговорите беше 11 януари, но впоследствие федерацията се съгласи на 31 януари. Сега промоутърите са поискали още две седмици, за да постигнат сделка, а ако това не се случи, ще има търг. Основната причина за забавянето на преговорите е мястото за мача, тъй като има интерес от няколко държави.

Адвокатът на Пулев Джон Уърт, който работи за една от промоутърските компании, които представят българина – Epic Sports, заяви пред ESPN, че "има няколко правителства, които се интересуват, но се движат много бавно". Миналата седмица той каза, че само Антаркида и Австралия не са варианти за мача.

Хърн и Джошуа държат срещата да е във Великобритания. Промоутърът на британеца дори постави ултиматум на Пулев и заяви, че ако българинът не се съгласи за мач в Лондон, Джошуа може да се откаже от титлата. Според Хърн Пулев иска срещата да в Турция, Нигерия или Конго, защото така ще изкара повече пари.

Пулев обаче каза, че това не е вярно. "За мен е важно съотношението на силите да е в моя полза, а не съотношението на парите. Не обръщам внимание на такива неща, нито на приказките на Еди Хърн, че съм държал да се боксираме в Турция, защото съм щял да изкарам повече пари. Напротив, най-вероятно в Турция парите ще са по-малко", каза Пулев пред bTV.

Неговият мениджър Ивайло Гоцев пък разкри, че и Катар е отправил оферта за домакинство на мача в столицата Доха, като този вариант също ще бъде разгледан.

Междувременно, пред "Би Би Си" Хърн заяви, че Джошуа иска да се боксира на стадиона в Киншаса, приел легендарния мач между Мохамед Али и Джордж Форман през 1974 г., останал в историята под името Rumble in the Jungle. Според него властите в Демократична република Конго искат да възстановят стадиона.

"Това е може би най-известният стадион и мач в историята. Те искат да го възстановят. Това е специално, това е наследство, това определя кариера. Имахме срещи. За момента е далеч, но има контакт и е нещо, което ще разгледаме. Джошуа иска да пише история в спорта. Когато погледнем кариерата му, той се е боксирал във Великобритания, в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, в Саудитска Арабия. Да сложим Африка, Китай в неговото резюме – това ще го направи със статут на световна звезда. Той не се вълнува от това, но иска да пише история", каза Хърн.

Той обаче потвърди, че иска мача с Пулев да е във Великобритания: "Искаме да е тук в края на май или началото на юни. Време е да се приберем у дома. Ако питате Джошуа, той ще каже, че иска мачът да е в Лондон, така че ние ще се опитаме да е там. Очевидно Пулев трябва да се съгласи и се надяваме да се случи."

Още по темата