Quantcast
Пулев: Фюри се уплаши и отказа да се бием | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Пулев: Фюри се уплаши и отказа да се бием

Първата ми цел е световната титла, след това ще дойде и неговият ред, каза българинът
394
 Илияна Кирилова
Кубрат Пулев победи Хюи Фюри в София през 2018 г.

Кубрат Пулев обяви, че бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри си прави пиар, използвайки името му. В понеделник британецът каза, че Пулев, Александър Поветкин и още няколко боксьори са отказали мач с него и затова е стигнал до среща с Ото Валин (Шв), която ще е на 14 септември в Лас Вегас.

Българинът обясни, че в момента първата му цел е да стане световен шампион, а след това няма нищо против да се боксира с Фюри, като се закани да го бие така, както направи с братовчед му Хюи Фюри в София през 2018 г. Пулев е задължителен претендент за пояса на международната боксова федерация (IBF) и чака мач с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа.

"Фюри използва мен и някои други боксьори, за които знае, че в момента са заети по различни причини, само за да си направи малко пиар. Преди няколко години Фюри отказа мач с мен, но не защото нямаше възможност, какъвто е моят случай в момента. Той имаше възможност, но беше уплашен! Моята първа цел е да стана световен шампион, а не да се бия с неизвестни боксьори, както прави той. Спечелването на шампионските пояси е основният ми фокус сега. Ще дойде ред и на Фюри, а когато това стане, ще го направя толкова безсилен, колкото и братовчед му, който също говореше много", заяви Пулев.

От щаба на друг от споменатите от Фюри боксьори, които са отказали мач с него - Джарел Милър, също отрекоха да са получавали оферта за мач с него. "Как може да откажем мач с него, когато такъв не ни е предлаган официално. Споменаха ни за такава възможност, но не е имало сериозни дискусии и със сигурност не е имало оферта", каза промоутърът на Милър Грег Коен.

Все още няма коментари

Още

Тервел Пулев пак стана доброволец в COVID-отделение

25.11.2020

121 1
1000 зрители ще бъдат допуснати на двубоя Джошуа - Пулев

24.11.2020

192
Пулев влиза в "балон" в Лондон заради мача с Джошуа

17.11.2020

704 1

Влез или се регистрирай за да коментираш