Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пулев: Джошуа опитва да отложи мача с мен от страх

Вече мина една година - или да се бие, или да овакантява титлата, каза българският боксьор

20 Май 2020
Фейсбук
Не мога да разбера защо продължаваме да отлагаме, вместо да уточним дата и място и да започваме, каза Пулев.

Кубрат Пулев обвини Антъни Джошуа в умишлено забавяне на мача им за световните титли по бокс в тежка категория. Според българския боксьор, който е задължителен претендент за световната титла на IBF, шампионът се страхува и заради това се опитва да "отложи или отмени" двубоя. Срещата трябваше да е на 20 юни в Лондон, но бе отложена заради пандемията от коронавирус. Наскоро промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, заяви, че мачът вероятно ще е през есента.

"Има две опции - или се бие с мен, или овакантява титлата. Осъзнавам, че той наистина се страхува от мен. Изглежда, че е уплашен и заради това се опитва да отложи или отмени мача. Направихме всичко от наша страна. Съгласихме се на всички условия, които неговият екип поиска, така че сега зависи от тях. Готов съм да срещна Джошуа, независимо къде. Чакам Еди Хърн най-после да вземе решение къде ще е мачът и да започваме", заяви Пулев пред badlefthook.com. 

Хърн подготвя галавечери в двора на собственото си имение в Брентууд, Есекс, но не смята, че Джошуа и Пулев трябва да се бият там. Преди няколко дни промоутърът каза, че иска срещата за световните титли да е пред фенове, тъй като приходите само от билети ще са около 10 млн. долара. Той държи двубоят да е във Великобритания, но ако е невъзможно да се проведе с фенове, вариантите са Хърватия, Китай и държави от Близкия изток. 

Пулев пък предложи мачът да е пред празни трибуни и все още смята, че това е вариант. "Нямам търпение мачът да започне. Вярвам, че е възможно да е без фенове. Така ще е още по-ожесточено. И ще е по-интересно за зрителите по телевизията. Аз участвам в този мач, за да го спечеля", допълни българинът.

Той категорично отхвърли възможността да приеме пари, за да изчака обединителен мач за всички титли между Джошуа и сънародника му Тайсън Фюри: "Няма да го приема. Вече изчаках веднъж, въпреки че не бях длъжен, за да има втори мач между Джошуа и Анди Руис. Всичко беше против правилата на международната федерация по бокс (IBF), но направих компромис. Достатъчно! Не мога да разбера защо продължаваме да отлагаме, вместо да уточним дата и място и да започваме работа? Нямам търпение да спечеля мача. Вече се провеждат толкова ММА събития, има планирани боксови галавечери за юни и юли. Какво ни спира? Не се плаши, шампионе, да започваме! Какво има? Искам да съм боксьорът, който държи всички титли - абсолютният световен шампион. Виждам как хората се страхуват от мен и се опитват да срещнат други съперници преди мен. Това не е начинът, по който трябва да действа един шампион. Дори Майк Тайсън и Иведнър Холифийлд се връщат, за да покажат, че са истински воини, не като него. Една година мина и те все намират причина да отлагат и да няма мач с мен."

Пулев вярва, че Джошуа има много слабости: "Аз имам много умения и ще го надвия. Хората ме подценяват от много време. Дойде време да покажа кой е истинският Кубрат Пулев."

Междувременно, Хърн заяви, че Джошуа е готов да се бие в някоя от галавечерите Fight Camp в двора на имението му, но той предпочита да почака.

"90% от боксьорите са готови. Искат да продължат кариерите си. Говорих с Ей Джей, той иска да се бие на Fight Camp. Не мисля, че това е опция. Но той иска да се бие. Това му е работата, както аз искам да се върна на работа в офиса. Сигурен съм, че всички боксьори предпочитат да се бият пред фенове, но за момента това не е възможно и може да не е до следващата година. Така че те трябва да се готвят", каза Хърн пред iFL TV.

Още по темата