facebook
twitter

Спорт

Промоутър на Мохамед Али обеща да направи Пулев световен шампион

На първо време Боб Аръм ще организира галавечер за българския боксьор в САЩ
104
Instagram
Кубрат Пулев и Боб Аръм бяха в чудесно настроение при представянето на бъдещото си сътрудничество в Лас Вегас.

Единственият професионален български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев сключи договор с една от най-големите мениджърски агенции в световен мащаб - базираната в Лас Вегас "Топ Ранк". Занапред 37-годишният софиянец ще бъде представляван от екипа на легендарния промоутър Боб Аръм. 87-годишният американец е бивш агент на величия в бокса като Мохамед Али, Шугар Рей Леонард, Джордж Форман, Ивендър Холифилд, Оскар де ла Оя и Мани Пакиао. Заедно с него интересите на Пулев ще продължи да защитава и компанията "Епик Спортс" на българския мениджър Ивайло Гоцев.

Тримата - Аръм, Гоцев и Пулев, дадоха съвместна пресконференция в Лас Вегас, на която изразиха убеждението си, че българинът може да се бие за световна титла още през 2019 г. Като непосредствен ангажимент "Топ Ранк" се заема с организация на мач за Пулев на територията на САЩ, който да бъде основно събитие в галавечер на ESPN.

"За нас е удоволствие и привилегия да сме част от екипа на Кубрат Пулев - следващия световен шампион! В близките три месеца ще организираме негов двубой срещу някой от топ бойците в категорията, а по някое време през 2019-а той ще се бие за световната титла. Първият двубой, на който бях промоутър, беше на Мохамед Али за титлата в тежка категория, а сега, на 87-годишна възраст, ще промотирам новия шампион в дивизията", заяви роденият на 8 декември 1931 г. Аръм.

Самият Пулев увери, че е сигурен във възможностите си да стане световен шампион, и направи кратък анализ на най-добрите в категорията в момента - шампиона на IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа (29 г.), носителя на титлата на WBC Дионтей Уайлдър (33 г.) и скорошния претендент за нея и бивш шампион на WBA, IBF, WBO и IBO Тайсън Фюри (30 г.). Преди седмица последните двама се срещнаха в Лос Анджелис и двубоят им приключи с дискусионно равенство.

"Щастлив съм, че ще работя с "Топ Ранк" и Боб Аръм, а сега ще започна и да тренирам тук. Мисля, че имаме много, много голямо бъдеще заедно - заяви Кобрата. - След края на ерата "Кличко" в тежката категория е много, много интересно. Имаме петима-шестима топ боксьори и ще бъде много интересно, защото вече аз съм тук. Ще тренирам тук (б. р. - в Щатите) и ще се бия тук, а догодина ще опитам да стана световен шампион. Естествено, че и Джошуа, и Уайлдър, и Фюри са много добри бойци. Не Хюи Фюри, а Тайсън, защото Хюи го победих, а защо не скоро и Тайсън. Всички са добри бойци, но Уайлдър технически не е толкова добър и мисля, че съм по-добър."

След победата си по точки срещу Хюи Фюри през октомври в София Кубрат Пулев отново стана официален претендент за пояса на IBF, притежаван в момента от Антъни Джошуа. Задължителната битка обаче все още е далеч от насрочване. Британецът първо трябва да защити титлата на WBO през април 2019 г., след това ще се работи за обединителен мач срещу Уайлдър (или Фюри) и чак тогава евентуално ще се преговаря за двубой с Пулев.

"Благодаря на Боб Аръм, защото наистина боксьорите в тежка категория са обратно в играта и Боб промотира именно такива - коментира Ивайло Гоцев. - Ние му предоставихме най-добрия европейски боксьор в категорията, най-техничния официален претендент за титлата на IBF. Искаме да излезем на ринга срещу Антъни Джошуа и се надявам да стане в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк или "Т-Мобил Арина" в Лас Вегас. Те постоянно повтарят, че на "Уембли" в Лондон са у дома си, но ние искаме да доведем най-големите сблъсъци в тежка категория в САЩ. А Супермен, който е до мен, ще се изправи пред това предизвикателство."

Ключови думи:

бокс, Кубрат Пулев
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Рулетката за мач на Пулев отново се завъртя

14.10.2019

409
Пулев ще работи със скандален треньор

11.10.2019

871 1
Пулев: Боят с Букър е предпоследно стъпало към световната титла

10.10.2019

48

Коментари

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

👎 ама надали...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×