Медия без
политическа реклама

По-добър терен ще помага на "Лудогорец" утре

Треньорът Георги Дерменджиев е оптимист за реванша със "Сервет", но определи шансовете на 50:50

21 Февр. 2024
Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев вярва, че по-добрият терен и подкрепата от публиката ще помогнат на отбора му в реванша срещу "Сервет".
Лудогорец
Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев вярва, че по-добрият терен и подкрепата от публиката ще помогнат на отбора му в реванша срещу "Сервет".

По-доброто състояние на терена на ст. "Хювефарма Арена" в Разград, в сравнение с това на "Стад дьо Женев" миналата седмица, може да се окаже ключов фактор за реванша между "Лудогорец" и "Сервет". Това мнение изрази треньорът на българския шампион Георги Дерменджиев преди утрешния ответен мач от плейофа за Лига на конференцията, който е от 19:45 ч. и ще се предава пряко по bTV Action. Първият двубой между двата тима завърши 0:0.

"Теренът в Женева не беше добър, но не се оправдаваме с това нещо. Теренът в Разград е по-добър и се надяваме това да ни помогне. На този етап вкъщи отборът усеща подкрепата и имаме по-голямо самочувствие", заяви Дерменджиев.

Той обяви, че за момента шансовете са изравнени, но въпреки това е оптимист, че "Лудогорец" ще продължи напред. "Не мисля, че мачът ще е толкова коренно различен. Познаваме се добре като противници, надявам се да стане един добър мач. При всички случаи резултатът беше добър за нас в първия двубой, но смятам, че шансовете остават 50:50. "Сервет" е един много добър отбор, добре окомплектован, не му пречи да играе като гост. Трябва да бъдем много умни. Съперникът е добър отбор, съобразяваме се с това нещо, но смятам, че имаме добри шансове", анализира Дерменджиев.

Той няма да може да ползва новопривлечения Ивайло Чочев, тъй като националът не е картотекиран пред УЕФА. Капитанът Антон Недялков също е аут, тъй като се възстановява от операция.

Главен рефер на реванша ще бъде азербайджанецът Алиар Агаев.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата