Quantcast

Медия без
политическа реклама

Плевенският маратон ще осигури студентска стипендия за сирак

Бягането ще се проведе на 19 май

09 Февр. 2024
plevenmarathon.com
Маратонът в Плевен е едно от най-запомнящите се събития в града вече цяло десетилетие.

Десетият Маратон на приятелството в Плевен ще се проведе на 19 май, съобщиха организаторите. И тази година събитието ще предложи възможност за изява на опитни маратонци, но и на начинаещи бегачи, като ще е достъпно за всички възрасти. Предвиждат се шест дисциплини - класически маратон (42,195 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2х10,5 км), а също 10 км, както и детско състезание Fun Run Kids и 3-километров масов крос "Аз мога". Паралелно ще има групови занимания по 10 вида спорт без ограничение във възрастта и физическата подготовка в рамките на инициативата Park+.

По традиция от предните издания и този маратон ще бъде с благотворителна кауза. Тази година тя цели осигуряване на стипендия за студент в Медицински университет-Плевен, част от кампанията "Готови за успех" на фондация BCause. Помощта е предвидена за студент с отличен успех, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция.

"Решихме с юбилейното десето издание на Маратона на приятелството в Плевен отново да подкрепим бъдещ лекар - млад човек, избрал медицината за свой път към успеха и призванието да помага", коментира Станимира Георгиева от "Айс-Оупън", съорганизатор на събитието.

Регистрацията за участие в маратона вече започна на сайта на събитието, като до 8 март желаещите могат да се запишат на преференциална цена. Участието е безплатно за децата, които се включат във Fun Run Kids, за всички участници в 3-километровия масов крос "Аз мога", за хората с увреждания, както и за ветераните на възраст над 60 години.

Ключови думи:

маратон, Плевен

Още по темата